Marţi, 25 AUGUST

18:40 CINEMAX

Dirijoarea (Dramă, Olanda, 2018) Cu: Christanne De Bruijn, Benjamin Wainwright, Scott Turner Schofield, Seumas F. Sargent, Annet Malherbe

Statele Unite ale Americii, 1926: Antonia Brico, o olandeză în vârstă de 24 de ani, era copil când ea și părinții ei au imigrat în S.U.A. Ea visează să devină dirijor, dar nimeni nu o ia în serios. Profesorul ei de pian o sfătuiește să nu se înscrie la conservator. Deoarece are puține de pierdut, ea se întoarce în țara natală unde îl imploră pe faimosul dirijor Mengelberg să-i dea lecții. Mengelberg nu este confortabil cu ideea și o trimite la Berlin unde, în ciuda tuturor așteptărilor, are o șansă mai bună ca femeie să reușească. După o perioadă de doi ani de studii la Academia de Muzică, ea devine prima femeie care dirijează Orchestra Filarmonică din Berlin.

23:30 HBO

Kursk (Dramă, Belgia, 2018) Cu: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth, Peter Simonischek, Max Von Sydow

Bazat pe dezastrul din 2000 cu un submarin Kursk, filmul urmărește ultimele ore ale unui submarin nuclear rus considerat „de nescufundat” în timp ce se scufundă pe fundul mării Barents. Câțiva membri ai echipajului supraviețuiesc exploziei inițiale, printre ei ofițerul Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) pe care îl așteaptă acasă soția însărcinată (Lea Seydoux) și copilul lui. Din păcate, operațiunea de salvare este complicată de birocrația și problemele dintre Rusia, Franța, Norvegia și Marea Britanie, iar David Russell (Colin Firth), șeful marinei britanice, încearcă să-i convinge pe oficialii ruși să accepte ajutor din afară.

 

20:00 PRIMA TV

 Centrul de traumă (acţiune, SUA, 2019) Cu: Bruce Willis, Nicky Whelan, Tito Ortiz
Regia: Matt Eskandari

Filmul urmărește povestea unui detectiv însetat de răzbunare care este hotărât să rezolve misterul din jurul uciderii brutale a partenerului său și a unui informator. În acest demers, Wakes își unește forțele cu Madison, o martoră rănită în timpul împușcăturilor. Singură și blocată peste noapte într-un spital, femeia rănită trebuie să scape de o pereche de ucigași periculoși care sunt pe urmele singurei probe care îi poate implică într-o crimă odioasă: glonțul din piciorul ei. După ce ucigașii o urmăresc pe Madison într-un etaj abandonat al spitalului, ea ajunge să confirme cele mai mari temeri ale lui Wakes: cei doi bărbați sunt de fapt doi polițiști corupți care acoperă o crimă. Din fericire, Wakes este desemnat să o protejeze, iar pe măsură ce noaptea devine mai periculoasă, acesta așteaptă cu nerăbdare momentul răzbunării.

 

20:30 PRO CINEMA

Ţintă legitimă (dramă,  SUA, 2010) Cu: Naomi Watts, Sean Penn

Naomi Watts este Valerie Plame, o agentă CIA sub acoperire a cărei viață este pusă în pericol după ce identitatea îi este dată în vileag. Scandalul Plame a zguduit opinia publică americană, iar motivul dezvăluirii se pare că a fost un articol publicat de soțul lui Plame (interpretat de Sean Penn), care acuză în New York Times că atacul asupra Irak-ului era nejustificat.

 

Deja ai votat!