DUMINICĂ, 11 OCTOMBRIE

0
Saoirse Ronan

HBO

20:00 Fiicele doctorului March (2019) (Dramă, SUA, 2019) Cu: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Meryl Streep

Regizoarea şi scenarista Greta Gerwig (Lady Bird) ecranizează Little Women, care se bazează atât pe romanul clasic cât şi pe alte scrieri ale Louisei May Alcott, redând parcursul, suişurile şi coborâşurile vieţii lui Jo March, un alter ego al scriitoarei. În accepţiunea lui Gerwig, îndrăgita poveste a celor patru surori, care erau hotărâte să-şi trăiască viaţa după propriile lor criterii, este valabilă în orice epocă şi totodată potrivită pentru momentul actual.

 

TVR 2

22:10 Totul despre mama mea (dramă Spania 1999) cu Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña

Grecii spun că doar o femeie care și-a spălat ochii cu lacrimi poate să vadă limpede. Dar pentru Manuela, acest adevăr nu mai este valabil. În noaptea în care o mașină i-a ucis fiul, Esteban, și-a plâns toate lacrimile, până la capăt. Departe de a vedea limpede, pentru ea trecutul și prezentul s-au contopit în bezna durerii. În acea noapte, pe un scaun de spital, citea ultimele rânduri scrise de fiul său într-un jurnal de care nu se despărțea niciodată. Ea nu i-a spus niciodată cine fusese tatăl lui. În memoria fiului său, Manuela pleacă de la Madrid spre Barcelona, în căutarea tatălui.  Căutarea unui bărbat care poartă acest nume nu poate fi simplă. Și nici nu este.

 

PRO CINEMA

20:30 Raiul există (dramă SUA 2014) cu Greg Kinnear, Jacob Vargas, Kelly Reilly, Thomas Haden Church

Filmul are la bază povestea adevărată a pastorului Todd Burpo, al cărui fiu a susținut că a vizitat raiul în timpul unei morți clinice survenite în urma unei operații de urgență.

 

CINEMAX

21:00 Favorita (Dramă-Comedie, Marea Britanie, 2018) Cu: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn

Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail întrevede o șansă de a se întoarce la rădăcinile ei aristocratice. În timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descoperă oportunitatea de a deveni însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile și nu va lăsa nicio femeie, bărbat, politică sau iepure să îi stea în cale.

 

+0 -0
se încarcă...