MIERCURI

20:30 PRO CINEMA

Uite cine cu cine vorbeşte (comedie, SUA, 1990) Cu: John Travolta, Kirstie Alley, Olympia Dukakis, Elias Koteas, Bruce Willis, Roseanne

De această dată, un nou bebeluş este pe drum, şi este fată. În faţa conflictelor obişnuite dintre mami şi tati, între Mickey şi noua sa surioară se naşte o rivalitate frăţească.

22:55 CINEMAX

Pierdut printre amintiri (Dramă, Brazilia, 2018) Cu: Jeanne Boudier, Hugo Abranches, Arthur Vieira Raynaud, Sara Antunes, Eliane Giardini

Joana este o adolescentă în vârstă de 15 ani care își hrănește sufletul cu literatură și rock. Ea locuiește în Paris cu cei doi frați, mama și tatăl vitreg care au fost forțați să aleagă exilul politic. Tatăl ei a „dispărut” când Joana avea 6 ani și ei cred că a fost ucis după ce a fost închis de dictatura militară. În 1979, amnistia este acordată în Brazilia. Peste noapte și împotriva dorinței Joanei, familia ei se mută înapoi în Rio de Janeiro. În orașul în care s-a născut și unde i-a dispărut tatăl, Joana începe să-și amintească detalii despre copilăria ei fragmentată. Țări și limbaje diferite se amestecă în situații violente sau ciudate. Experimentând senzații dintr-o perioadă marcată de alegerile politice ale părinților săi și de moartea tatălui ei, Joana încearcă să-și scrie propria poveste la timpul prezent.

00:30 HBO

A fost odată la Hollywood (Dramă, SUA, 2019) Cu: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino

Acțiunea filmului se desfășoară în 1969 în Los Angeles unde totul se schimbă pe măsură ce vedeta TV Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) și Cliff Booth (Brad Pitt), dublura lui care îi face cascadoriile, încearcă să-și găsească drumul într-o industrie pe care nu o mai recunosc. Al nouălea film al scenaristului și regizorului Quentin Tarantino are o distribuție numeroasă și mai multe fire narative și aduce un tribut ultimelor momente ale epocii de aur a Hollywood-ului.

18:45 TNT

Ultimul mohican (aventuri SUA 1992) Cu Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe

Regizat de Michael Mann, “Ultimul Mohican” este o poveste despre dragostea trascedentală, o adevărata “gură de aer proaspăt” într-o epocă greu încercată, care are loc în coloniile americane. În această producție din 1992, câștigătoare a premiului Oscar, Daniel Day–Lewis (indianul Hawkeye) și Madeleine Stowe (englezoaica) se îndrăgostesc pe fondul Războiului Indiano-Francez din 1936. Povestea în sine înseamnă foarte mult pentru Michael Mann (regizorul producțiilor “The Heat”, “The Insider”), care afirmă că o vede precum un copil. De altfel, este greu să nu remarci tenacitatea bravului indian Hawkeye care afișază un curaj specfic eroilor lui Mann. În acest film, stilul de abordare îl situează pe Mann în galeria celor mai prolifici regizori și producători.

 

Deja ai votat!