VINERI

0

00:05 HBO

Lucy printre stele (Dramă, SUA, 2019) Cu: Natalie Portman, Jon Hamm, Zazie Beetz, Dan Stevens, Ellen Burstyn

În timp ce astronautul Lucy Cola se află singură în spaţiu, cu albastrul Pământului reflectându-se în ochii ei, este copleşită de mirare şi veneraţie. Doar câţiva oameni foarte norocoşi au văzut vreodată planeta din perspectiva ei. Lucy simte în acelaşi timp enormitatea momentului şi relativă lipsă de importanţă. Natalie Portman o interpretează pe Lucy Cola în acest film bazat pe evenimente reale. Lucy este un astronaut care reuşeşte să câştige un loc în clubul băieţilor de la NASA. Dar după ce visul ei de a merge în spaţiu devine realitate, existenţa ei zilnică de pe Pământ i se pare mică şi sufocantă. Concentrată să se pregătească pentru următoarea misiune, viaţa lui Lucy se destramă pe măsură ce pierde legătura cu ceea ce este real şi ceea ce este cu adevărat important.

11:05 CINEMAX

Restauraţie (Dramă, SUA, 1995) Cu: Robert Downey Jr., Sam Neill, David Thewlis, Polly Walker, Meg Ryan

Povestea este plasată cândva în secolul al XVII-lea, la curtea regelui Charles al II-lea (Sam Neill). Robert Merivel (Robert Downey Jr.) este un tânăr medic aspirant care va reuşi să salveze viaţa cuiva la care suveranul ţinea foarte mult. Din acest moment, el este invitat să se alăture curţii, bucurându-se de toate privilegiile poziţiei pe care o ocupă. Însă totul se va schimba brusc după ce regele îi ordonă lui Merivel să se căsătorească cu una dintre amantele lui, Celia (Polly Walker). Scopul este acela de a devia suspiciunile celorlalţi de la ea şi statutul ei real, dar tânărul face greşeala de a se îndrăgosti de noua lui ”soţie”. În cele din urmă, regele va afla, iar Merivel îşi vapierde averea şi privilegiile, bărbatul ajungând brusc în punctul de pornire, cel de dinaintea primirii în suita regală. El începe să călătorească şi, după ce se întâlneşte cu un vechi prieten, Merivel redescoperă dragostea pentru medicina adevărată şi îşi dă seama ce înseamnă să fie medic cu adevărat.

22:30 PRO CINEMA

Chiriaşul (thriller, SUA, 2009) Cu: Alfred Molina, Hope Davis, Shane West, Donal Logue, Philip Baker Hall, Rachael Leigh Cook, Rebecca Pidgeon

Filmul “Chiriaşul” prezintă două poveşti paralele. Detectivul Mannin are probleme în familie, soţia lui fiind internată după ce a suferit o cădere psihică, iar fiica îl acuză că este responsabil de situaţia mamei.

20:00 PRIMA TV

Partidă de vânătoare (dramă/război, SUA 2007) Cu: Richard Gere, Terrence Howard

Reporterul TV Simon Hunt şi cameramanul Duck au acoperit cele mai periculoase evenimente ale ultimilor ani: din Bosnia în Irak, din Somalia în El Salvador. Împreună au scăpat din bătaia gloanţelor, au câştigat premii Emmy şi au realizat reportaje fantastice. Dar o singură zi într-un sat bosniac schimba totul. În timpul unei transmisiuni live, Simon îşi pierde firea. Imediat apoi, Duck este promovat, iar Simon pur şi simplu dispare din branşă. Cinci ani mai târziu, Duck se întoarce la Sarajevo cu reporterul începător Benjamin, pentru a acoperi aniversarea încheierii războiului. Simon apare şi el, o fantomă a trecutului, cu promisiunea unei informaţii în exclusivitate. El îl convinge pe Duck că ştie unde se ascunde criminalul de război cunoscut sub numele de The Fox. Pornind de la această informaţie, Duck şi Benjamin încep o întunecată şi periculoasă misiune, care-i poartă adânc în ostilul teritoriu bosniac.

Deja ai votat!
se încarcă...