DUMINICĂ, 18 APRILIE

0

PRO CINEMA

20:30 Mandela: Lungul drum spre libertate (dramă 2013, SUA) Cu: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto

„Mandela: Long Walk to Freedom” urmărește zilele în care Mandela era un activist radical, condus de o arzătoare dorință de libertate pentru poporul său. Numit Inamicul public nr. 1, vânat de poliție și temut de guvern, Nelson a ajuns să fie un simbol al eliberării și al revoluției.

 

TVR 2

20:10 Fructe de pădure (dramă România 1983) cu Manuela Boboc, Ion Besoiu, Ion Fiscuteanu

Într-un sat din creierii munţilor, Amalia, fiica unui tăietor de lemne, văduv şi cu mulţi copii, se îndrăgosteşte de un soldat în termen şi cedează avansurilor lui. Tânărul iresponsabil, pentru care Amalia n-a fost decât un interludiu, refuză să recunoască pruncul ce se va naşte. Amalia hotărăşte să-l crească singură şi nu tocmai, pentru că, în final, acceptă căsătoria cu un bărbat pe care nu-l iubeşte. Filmul „pledeaza in favoarea cultului pentru adevar, pentru coincidenta gandului cu fapta, pentru fidelitatea fata de structurile sufletesti proprii. De asemenea, pledoaria este sustinuta pentru conservarea puritatii, dincolo de intamplatoarele erori care diminueaza procesul de elaborare filmica.” – Ioana Creanga – 1983 (Romania literara).

 

CINEMAX

21:00 Gundala (Acțiune, Indonezia, 2019) Cu: Abimana Aryasatya, Tara Basro, Bront Palarae, Ario Bayu, Lukman Sardi

Bazat pe succesul comic clasic, Gundala este un memento amintitor că oricine poate fi un erou (deși o superputere nu doare niciodată). Când lăcomia și violența ajung pe un ton de febră, Sancaka un orfan-transformat in super erou a devenit singura speranță a păcii pentru oameni.

 

AXN

21:00 Jumanji: Aventură în junglă (acţiune coprod. 2017) cu Karen Gillan, Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas, Laurie Calvert

În noul film Jumanji: Aventura in junglă, jocul se schimbă întrucât patru prieteni extrem de diferiţi sunt de data aceasta absorbiţi în lumea jocului Jumanji. Atunci când descoperă pe o veche consolă video un joc pe care nu-l mai încercaseră, cei patru se hotărăsc să joace şi sunt imediat absorbiţi în decorul de junglă al jocului şi în avatarurile pe care şi le alege fiecare şi care sunt interpretate de Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart şi Karen Gillan. Astfel descoperă că nu sunt ei cei care joacă jocul, ci Jumanji îi joacă pe ei. Ei sunt nevoiţi să intre în cea mai periculoasă aventură a vieţii lor, pentru că altfel, riscă să rămână blocaţi pentru totdeauna în jocul Jumanji!

Deja ai votat!