MARTI, 20 APRILIE

0
33
James D'Arcy

PRO CINEMA

20:30 Guernica (dramă 2016) Cu: James D’Arcy, María Valverde, Jack Davenport

Henry este un corespondent de război destul de cinic, plecat pe front pentru a transmite informaţii de ultimă oră din Guenica, Spania, pentru ziarul New York Herald Tribune din Statele Unite. Deşi credea că sentimentele lui au murit pentru totdeauna, inima lui începe să bată din nou când o cunoaşte pe Teresa, unul dintre cenzorii Republicii, care are obligaţia de a controla ştirile pe care jurnaliştii le trimit în străinătate. Însă în ciuda sentimentelor reciproce, faptul că unul dintre ei nu este liber începe să le creeze mai multe probleme decât războiul propriu-zis.

 

FILM NOW

21:40 Linia orizontului (aventuri 2020) cu Alexander Doetsch, Allison Williams

Doi tineri care zboară într-un avion mic pentru a participa la o nuntă pe o insulă tropicală trebuie să lupte pentru viața lor după ce pilotul suferă un atac de cord.

 

TVR 1

22:10 Nopţile Cabiriei (dramă coprod. 1957) cu Giulietta Masina, Franco Fabrizi

Într-o ambianta modesta, chiar mizerabila, supusi unei neinduratoare privatiuni cotidiene, adica pe scena istoriei, se intalnesc cei doi membri ai cuplului erotic: El, Oscar d’Onofrio, pretins marunt slujbas haituit de mistuitoarele insuficiente ale unei existente la marginea disperarii, si Ea, Cabiria, prostituata, dar candida si generoasa. El, cu toata pornirea aproape irezistibila spre ticalosie, stimulata si de o realitate ostila firilor fragile, caracterelor slabe, are totusi unele licariri de rusine, de omenie – sugestia ca omul nu si-a pierdut cu totul esenta buna a naturii sale. Ea, angelica, sfasiata intre dorinta de a-si pastra neintinate puritatea, generozitatea, si nevoia de a se vinde pentru a supravietui.

 

HBO

00:20 Negru și albastru (Acțiune, SUA, 2019) Cu: Naomie Harris, Tyrese Gibson, Frank Grillo, Mike Colter, Reid Scott

Alicia West este un boboc în Poliția New Orleans. După o copilărie zbuciumată a ajuns în armată și după 2 tururi în Afghanistan se întoarce în orașul natal și se angajează în poliție. Într-o noapte, ținând locul partenerului ei, surprinde pe camera corporală uciderea unui dealer de droguri. Realizează rapid că criminalii sunt niște polițiști corupți de la Narcotice și complici le sunt atât partenerul ei din acea noapte cât și partenerul ei de zi cu zi și mulți alți ofițeri din poliție. Toți aceștia vor porni pe urmele ei, cu singurul scop de a recupera filmarea care-i incriminează. Pe urmele ei, polițiștii îi aruncă în joc și pe membrii unei bande locale, tânărul ucis fiind nepotul șefului de bandă. Înconjurată de amenințări necunoscute și în imposibilitate de a avea încredere în poliție, Alicia se aliază cu un prieten din cartierul ei pentru a găsi o cale de scăpare și pentru a-și salva viața.

 

Deja ai votat!