MARTI, 27 APRILIE

0
Paolo Villaggio

TVR 1

22:10 Glasul Lunii (comedie coprod. 1990) cu Paolo Villaggio, Roberto Benigni

Blandul Ivo Salvini, cu mintea suspendata intre vis si realitate, crede ca aude voci din puturile de pe campurile iluminate de luna, care-l indeamna sa porneasca in cautarea idealului de femeie care se aseamana cu luna pe care o iubeste atat de mult. In peregrinajul sau, intalneste personaje stranii, toate cu o oarecare doza de nebunie: diafana Aldina de care se indragosteste; oboistul trasnit care locuieste în cripta unui cimitir; caraghiosul Nestor care se uita la toata lumea de sus, sau extravagantul si grotescul Gonnella, un prefect la pensie care crede ca descopera peste tot conspiratii. Dupa ce se imprieteneste cu Gonnella, Salvini este numit locotenentul acestuia; impreuna dau buzna intr-o megadiscoteca apoi iau parte la o sarbatoare prilejuita de capturarea lunii de catre o treieratoare monstruoasa. In timpul transmisiei televizate in direct a evenimentului, toti par zapaciti de sunete, dansuri si urlete, cu exceptia lui Salvini si Gonnella – primul pentru ca este indragostit, iar cel de-al doilea din prea multa teama – singurii in stare sa inteleaga si sa respecte facinatia si misterele noptii, iluminata de astre si plina de tacere.

 

FILM NOW

20:00 Prieteni cu copii (comedie 2011) cu Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Maya Rudolph, Chris O’Dowd, Kristen Wiig, Jon Hamm, Megan Fox

Jason (Adam Scott) și Julie (Jennifer Westfeldt) sunt prieteni foarte buni încă din facultate, locuiesc în același bloc, au încredere unul în celălalt, dar nu simt niciun fel de atracție reciprocă. Prietenii lor, Leslie (Maya Rudolph) și Alex (Chris O’Dowd) sunt amuzanți și foarte direcți, iar Ben (Jon Hamm) și Missy (Kristen Wiig), foarte atrăgători și înfocați – atât de înfocați încât chiar fac sex în toaleta restaurantului atunci când ies cu toții. Aflați la cină în oraș, exact atunci când gașca de prieteni dezbătea mai abitir ce înseamnă apariția copiilor pentru un cuplu și cât de nepotrivit este să aduci copiii într-un loc așa de sofisticat precum restaurantul în care se aflau, Leslie îi anunță în mod surprinzător că este însărcinată. Deși îngroziți, Julie și Jason își schimbă atitudinea și îi felicită pe cei doi cu toată sinceritatea. Patru ani mai târziu însă, totul este complet schimbat.

 

PRO CINEMA

22:30  Lunetistul american  (acţiune SUA, 2014) Cu: Bradley Cooper, Hyle Gallner, Cole Konis, Ben Reed, Elise Robertson, Luke sunshine, Troy Vincent, Keir

Rolul principal îl prezintă pe Bradley Cooper în interpretarea lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a S.U.A. Chris este trimis în Irak cu unica misiune de a-și proteja camarazii pe câmpul de luptă. Acuratețea țintei sale a salvat multe vieți, motiv pentru care colegii de arme l-au supranumit „Legenda”. Însă povestea lui a ajuns dincolo de liniile inamicilor, care au pus preț pe capul său și l-au transformat în țintă râvnită pentru insurgenți. Cu toate dramele războilui, Chris se mai lovește și de datoria de a fi soț și tată model pentru familia care îl așteaptă acasă. În ciuda pericolului și a dorului de casă, militarul duce la bun sfârșit patru misiuni de război, în care nu-și lasă în urmă niciun camarad. Totuși, odată ajuns lângă soție și copii, își dă seama că traumele de pe câmpul de luptă nu îi vor da pace niciodată.

 

HBO

00:10 Gemeni (Dramă, SUA, 2014) Cu: Bill Hader, Kristen Wiig, Luke Wilson, Ty Burrell, Boyd Holbrook

Doi frați gemeni s-au confruntat amândoi, în aceeași zi, cu moartea. Salvarea i-a apropiat și mai mult, iar acum, reuniți, sunt hotorâți să se bucure de toate posibilitățile, de toată frumusețea vieții și a relației lor.

Deja ai votat!