DUMINICĂ, 2 MAI

HBO

20:00 Jungleland (Dramă, SUA, 2019) cu Jessica Barden, Naheem Garcia

Doi fraţi orfani încearcă să-şi îndeplinească visele, unul dintre ei fiind un boxer talentat, celălalt fiind managerul său. Înfrângerea într-un meci şi datoriile fratelui manager la cămătari îi pun pe cei doi în situaţia de a fi obligaţi să lupte într-un meci underground de box profesionist, în lupte fără reguli şi fără protecţie pentru boxeri. În drumul lor spre meci trebuie să livreze şi un pachet important: o tânără care a fugit de la un traficant de carne vie. Cei doi fraţi sunt convinşi că nu li s-a spus tot adevărul, însă perspectiva pierderii vieţilor lor îi face să nu se abată de la ordinele primite.

 

FILM NOW

20:00 Greenland (acţiune 2020) cu Morena Baccarin, Gerard Butler

O familie luptă pentru supraviețuire atunci când o cometă cu dimensiuni uriașe pune în pericol existența vieții pe Pământ. John Garrity (Gerard Butler), soția sa Allison (Morena Baccarin) și fiul tânăr Nathan fac o călătorie periculoasă spre Groenlanda, singura lor speranță pentru supraviețuire. Pe fondul unor știri terifiante despre distrugerea orașelor din întreaga lume, de fragmente ale cometei, familia experimentează tot ce este mai bun și cel mai rău în umanitate, în timp ce luptă împotriva panicii din ce în ce mai mari și infracținilor numeroase din jurul lor. Pe măsură ce numărătoarea inversă către apocalipsa globală se apropie de zero, călătoria lor  incredibilă culminează cu un zbor disperat, în ultima clipă către un posibil refugiu sigur.

 

TVR 2

20:10 Păcală (comedie România 1974), cu Mariella Petrescu, Sebastian Papaiani

Pe-un picior de plai romanesc, intr-o casa nevoiasa vine pe lume un copil nazdravan, numit Pacala. Precoce, el stie cum arata lumea cu bune si cu rele, cu oameni frumosi dar si cu prosti si nemernici. Fiindu-si propria ursitoare, conditioneaza venirea pe lume si-i cere mamei, care “poate orice”, nu “viata fara de moarte” ca eroul altor basme, ci mestesugul de a pacali moartea de cate ori ii va iesi in cale, pentru a avea timp sa-i pedepseasca pe natangi si fuduli, pe ticalosi, pe arivisti, pe cei ce incalca legile omeniei. Nenascut inca, stie ca arma potrivita e rasul, farsa mestesugita, pacaleala usturatoare. Mama incuviinteaza. Adus de barza, Pacala vine pe pamant si se lovese de prostia si abuzurile bogatanilor si ale mai marilor satului: perceptorul, judecatorul, carciumarul, preotul, vanatorul. Cu mintea lui isteata, cu vorbele lui in doi peri, facand pe prostul, gaseste ac de cojocul fiecaruia. Neobosit, colinda lumea ca sa starpeasca uratul, prostia si nedreptatea.

 

PRO CINEMA

22:30 Jocuri riscante (dramă 2013) Cu: Steven Pasquale, Caroline Dhavernas, Anthony Carrigan

Paul Keller a fost un agent de bursă de succes până când dependența lui de jocurile de noroc l-a costat slujba și l-a făcut să-și piardă economiile. El și frumoasa lui soție, Vicky, au mari datorii și se mută în Brooklyn. Paul simte că a primit o a doua șansă când îl întâlnește pe Marino, un puști de origine italiană din cartier care se pricepe la numere. Cei doi formează o echipă și devin agenți de pariuri. Între timp, Vicky se zbate să-și păstreze identitatea în această nouă comunitate, dar lupta ei va fi din ce în ce mai dificilă când rămâne însărcinată.

Deja ai votat!