MARŢI, 4 MAI

NATIONAL TV

21:00 Neguţătorul din Veneţia (dramă, coprod. 2004) cu Jeremy Irons, Al Pacino, Joseph Fiennes

Avand drept fundal Venetia secolului XVI, nemuritoarea comedie/drama a lui Shakespeare prezinta destinul unui grup de nobili crestini, suprinsi prin prisma interactiunii lor cu camatarul evreu Shylock. Antonio (Irons) imprumuta bani de la Shylock (Pacino) pentru a-si ajuta un prieten sarac, pe Bassanio (Fiennes) care vrea s-o cucereasca pe frumoasa Portia (Collins). Iritat de insultele pe care i le aduce Antonio, Shylock pretinde introducerea unor clauze speciale, in cazul in care acesta nu-i va restitui imprumutul la scadenta. In timp ce navele lui Antonio sunt scufundate de o furtuna, Shylock este devastat de fuga fiicei sale cu nobilul Lorenzo (Cox). Soseste scadenta imprumutului, iar Shylock isi cere dobanda, sub forma unei bucati din carnea lui Antonio.

 

FILM NOW

21:45 Necredincios (acţiune 2019) cu Jim Caviezel, Claudia Karvan, Hal Ozsan, Stelio Savante

Un bărbat american, interpretat de Jim Caviezel, este răpit după ce un prieten îl invită la Cairo pentru a vorbi despre revoltele recente. Cand afla vestea, soția sa se îndreaptă spre Cairo hotărâtă să-l salveze.

 

PRO CINEMA

22:15  Cu orice preţ (thriller SUA, 2012) Cu: Dennis Quaid, Kim Dickens, Aaron B. Oduber, Jacob R. Oduber, Zac Efron

Atunci cand criza loveste si afacerea familiei este pusa in pericol, relatia tata-fiu este pusa la incercare. Un film despre un fermier american dispus la orice pentru a-si pastra statutul si primul loc din cele 7 districte. Dennis Quaid interpreteaza foarte bine rolul alunecosului fermier, obsedat de ideea de a nu pierde si cel de-al doilea fiu,dornic de plecare si el.

 

HBO

23:50 Șapte suflete (Dramă, SUA, 2008) Cu: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy, Barry Pepper

Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), încearcă să-și ispășească o greșeală din trecut ajutând șapte persoane. Dându-se drept fratele său, Ben schimbă viețile celor șapte, dar planul său este dat peste cap când se îndrăgostește de Emily (Rosario Dawson) care suferă de o gravă boală de inimă. Dar ce are oare Ben de gând să facă după ce-și duce la îndeplinire planul? O capodoperă a cinematografiei americane care relansează o nouă ipoteză în căutarea fericirii, într-o lume bântuită de colapsuri financiare și politicianism: umanitatea. Interpretare magistrală, scenariu excepțional, un film ce va lăsa urme în contemporaneitatea cinematografică.

 

Deja ai votat!