DUMINICĂ, 16 MAI

TVR2

22:10 Iris (biografic, coprod. 2001) cu Kate Winslet, Judi Dench

Între John Bailey si Iris Murdoch a existat o dragoste adevãratã de aproape 40 de ani, în care adevãrata esentã a cãsãtoriei – a-ti petrece întreaga viatã alãturi de tot ceea ce tine de celãlalt de lângã tine – iese la suprafatã. Aceastã legãturã a fost în acelasi timp si una dintre marile povesti de dragoste ale secolului. Scriitoarea Iris Murdoch a fost adesea descrisã drept „cea mai strãlucitã femeie a Angliei”, o personalitate extraordinarã si o adevãratã emblemã a generatiei sale. Filmul Iris prezintã douã etape mai importante din viata scriitoarei – între 1950 si 1999, fiind un tablou al acestei povesti nemuritoare de dragoste, în regia lui Richard Eyre.

 

PRO TV

20:00 Greu de ucis 4 (acţiune SUA, 2007) Cu: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long

Week-end-ul din 4 iulie rezerva o mare supriza neplacuta americanilor: intreaga tara este paralizata, ca urmare a unui atac terorist asupra infrastructurii computerizate. Misteriosul autor, un hacker extrem de ingenios, a prevazut toate aspectele digitale ale planului, dar a trecut cu vederea elementul „analogic”: interventia detectivului John McClane. In timp ce America se pregateste de sarbatoare, McClane este la datorie: trebuie sa aresteze un tânar hacker pe nume Matt Farrell si sa-l aduca in fata ofiterilor FBI pentru un interogatoriu. O sarcina de rutina pentru un politist veteran. Dar McClane are un talent deosebit de a transforma ordinarul in extraordinar si de a intra in situatii periculoase.

 

HBO

20:00 Creed (Dramă, SUA, 2015) Cu: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Andre Ward

Filmul spune povestea lui Adonis Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului în ring al lui Rocky Balboa, Apollo. Acesta ajunge sub tutela bărânului Rocky, deși acceptă cu greu să îl aibă ca mentor.

 

PRO CINEMA

20:30 Tipic masculin (comedie 2003) Cu: Jason Lee, Julia Stiles, Selma Blair, James Brolin, Shawn Hatosy

Jason Lee il interpreteaza pe Paul Morse, un tip simpatic care trebuie sa se casatoreasca cu Karen (Selma Blair), fiica draguta si aproape perfecta a sefului sau. La traditionala petrecere a burlacilor, el incearca sa evite cele mai catastrofale dintre evenimentele stereotipe insa, in ciuda eforturilor, se trezeste finalmente alaturi de o femeie necunoscuta – o dansatoare. In urmatoarele zile, Paul da peste Becky in cele mai neobisnuite locuri, pentru ca ea schimba serviciile mai des ca sosetele. Toate acestea culmineaza cu descoperirea ca este verisoara lui Karen si ca participa la nunta. Straduintele lui Paul de a tine sub tacere aventura nocturna sunt complicate de gelozia fostului iubit pompat cu steroizi al lui Becky, de fratele lui Paul, obsedat de Karen si de coincidente nefericite.

Deja ai votat!