DUMINICĂ, 20 IUNIE

TVR 2

22:10 Ochi negri (dramă coprod. 1987) cu Isabella Rossellini, Marcello Mastroianni

Italianul Romano Patroni e chelner pe un vapor de lux. Așteptând să-și înceapă tura, își deapănă povestea vieții rusului Pavel Alexeevici, de la traiul fără griji alături de soția bogată, la idila cu rusoaica Anna Sergeyevna. În urmă cu mulți ani, aflat într-o stațiune unde își tratează problemele de sănătate (mai mult sau mai puțin închipuite), o cunoaște pe Anna, soția unui guvernator rus, aflată ca și Romano la tratament. Atracția dintre ei e fulgerătoare, însă Anna dispare pe neașteptate, lăsând în urmă un Romano dezolat și o scrisoare pentru acesta în care îi explică motivele fugii. Neconsolat, întreprinde o călătorie în Rusia, în căutarea iubitei.

FILM NOW

20:00 Mecanicul 2 (acţiune 2016) cu Tommy Lee Jones, Jessica Alba, Jason Statham

Arthur Bishop a crezut că și-a lăsat în urmă trecutul criminal, când dușmanul său cel mai periculos îi răpește iubirii vieții. Acum, el este obligat să călătorească prin toată lumea pentru a comite trei asasinate imposibile, făcând ce face el cel mai bine, să pară accidente.

HBO

20:00 Oslo (Dramă, SUA, 2021) Cu: Ruth Wilson, Andrew Scott, Jeff Wilbusch, Salim Dau, Waleed Zuaiter

Adaptat după piesa cu același nume care a câștigat premiul Tony, „Oslo” se bazează pe povestea adevărată a negocierilor dintre inamici implacabili. Filmul prezintă discuțiile secrete, prieteniile neobișnuite și acțiunile eroice în tăcere ale unui grup mic, dar devotat, de israelieni și palestinieni, plus un cuplu norvegian, care au condus la Acordurile de Pace de la Oslo din 1993.

PRO TV

21:45 Cronicile lui Riddick (acţiune 2004, SUA) Cu: Vin Diesel, Judi Dench, Colm Feore

The Chronicles of Riddick prezintă lupta dintre bine şi rău situată în viitorul îndepărtat în care universul era ameninţat de Lordul Marshall şi ai săi Necromogeri dornici să creeze un Univers paralel, SubVersul , în care viaţa să fie înlocuită cu moartea. Dar un războinic furian, Riddick (Vin Diesel), este prezis că fiind salvatorul universului. El este un evadat trădat de apropiaţii săi şi autoexilat pe o planetă îngheţată. Prin tertipuri este adus pe o planetă ce urmează a fi atacată şi de unde înţelege că scopul său în viaţă se schimbă. Devine ţinta principală a Imperiului Necro şi a Lordului Marshall (Colm Feore). În acest scop îşi salvează partenera , pe nume Jack ulterior Kyra (Alexa Davalos) din închisoarea de pe planeta Crematoria , şi porneşte războiul , ajungând pe nava Necromogerilor şi a lordului Marshall numită Bazilica.

Deja ai votat!