MIERCURI 22.09.2021

PRIMA TV

20:00 Comoara din spatele cartilor (actiune 2006) Cu:Gabrielle Anwar

 Fynn Carsen (Noah Wyle).

Bibliotecarul si aventurierul care are in grija secretele pastrate in cea mai misterioasa biblioteca din lume, are o noua misiune. De aceasta data, urmand indiciile unei harti secrete, Carsen trebuie sa porneasca intr-o calatorie spre legendarele mine ale lui Solomon, locul unde este ascunsa celebra carte a regelui antic. Impreuna cu profesorul Emily Davenport, Carsen trebuie sa fie mereu cu un pas inaintea cautatorilor de comori, care au acelasi scop ca si bibliotecarul. Aceasta misiune are un caracter aparte pentru Carsen, care descopera ca intre familia sa si secretele minelelor lui Solomon au existat, pe vremuri, vechi legaturi.

 

TVR 2

20:10 Între două lumi (drama 1994) cu Lolita Davidovich, Henry Czerny.

Avocatul Gina Antonelli este trimisa intr-un sat sa apere un tanar de 19 ani, Pauloosie, acuzat ca a comis o crima violenta. Procurorul care instrumenteaza cazul vrea sa obtina pedeapsa maxima posibila dupa legea din Canada, iar pe parcurs Gina ajunge sa inteleaga motivele pentru care legea inuitilor s-a aplicat atat de bine atat de multi ani. Pauloosie este prins intre doua sisteme de justitie rivale.

 

CINEMAX

22:45 Naufragiatul (drama 2000) cu Tom Hanks.

Tom Hanks il interpreteaza pe Chuck Noland, un angajat FedEx, a carui viata – din punct de vedere personal cat si profesional – se deruleaza ca un ceas. Cariera lui il conduce deseori in locuri foarte indepartate si totodata departe de prietena lui Kelly (Helen Hunt).

 

Existenta monotona a lui Chuck se sfarseste brusc atunci cand dupa o prabusire cu avionul se regaseste izolat pe o insula indepartata – naufragiat in cel mai dezolant loc imaginabil. Practic smuls din comoditatea vietii sale cotidiene, Chuck trebuie mai intai sa faca fata nevoilor fundamentale de supravietuire incluzand apa, hrana si adapostul. La marginea lumii incepe adevarata aventura pentru Chuck.

Dupa patru ani, soarta ii acorda lui Chuck o sansa de a gasi drumul inapoi la civilizatie, numai pentru a se confrunta cu o schimbare emotionala neasteptata. Abilitatea lui de a persevera si de a spera sunt produsul noii sale experiente de viata.

Desi finalul povestii lui Chuck nu este tocmai sfarsitul conventional american, el este –la fel ca si in viata- plin de adevar, compasiune si speranta.

 

 

PRO CINEMA

20:30 America (drama 2009) cu Toya Turner, Michael Algieri.

Maureen Brennan este specialist în psihiatrie infantilă. Cel mai nou pacient al ei este America, un tânăr care a avut parte de o copilărie traumatizantă. Luat cu forța de către autorități din grija mamei lui dependente de droguri, micuțul își petrece prima parte a copilăriei la orfelinat. După mai mulți ani petrecuți printre străini, copilul reușește să se întoarcă la mama lui. Dar curând femeia îl părăsește și America devine din nou al nimănui. După o copilărie marcată de abuzuri sexuale și de lipsurile celor mai elementare nevoi umane, tânărul încearcă să se sinucidă. Așa ajunge în grija doctorului Brennan, care va încerca tot ce-i stă în putere pentru a-l ajuta pe America. Dar unele răni sunt prea adânci că să se mai vindece vreodată.

Deja ai votat!