Recomandări, marţi 04 ianuarie

Kanal D

15:00 Liceenii  (film artistic 1987) cu: Mihai Constantin, Oana Sîrbu, Ștefan Bănică Jr.

Este povestea de dragoste a doi „boboci” (liceeni în primul an de studii) care se îndrăgostesc. Mihai (Ștefan Bănică Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din București, unde pasiunea sa pentru filosofie și matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana (Oana Sârbu) este o împătimită a campionatelor de șah. Idila lor va fi plină de naturalețe, dar va trece prin multe încercări. Alături de interpreții tineri, alte roluri bine conduse aparțin actorilor Ion Caramitru și Tamara Buciuceanu, care îi interpretează pe idealistul profesor de istorie, dirigintele clasei, numit de elevi „Socrate”, respectiv pe severa profesoară de matematică poreclită „Isoscel”. Provincialul Mihai, locuiește la cămin. Este coleg de cameră cu Ionică și Adrian. El și prietenul Ionică, își dau corigența la matematică. Reusesc să promoveze spre bucuria colegilor și a dirigintelui Socrate. Mihai, ajuns în clasa a X-a decide să învețe la amtematică din prima zi, poate astfel o va cuceri, pe colega Dana. Dana este prietenă cu Șerban. Ea primește pe ascuns flori, de la Mihai, care i le plasează în bancă, ea crezând mereu, că acestea sunt de la Șerban. Mihai învață șah pentru a juca, la simultanul Danei, de la școală.

Primatv

20:00 Marea bulgareală (comedie 2015) Cu Lucinda Davis

Pentru a se distra în vacanța de iarnă, copiii dintr-un mic orășel pun la cale o bătaie cu bulgări de zăpadă memorabilă, care îi va antrena pe toți locuitorii într-o competiție și o solidaritate care va rămâne ca cea mai frumoasă amintire din copilăria lor. Marea Bulgăreală este o animație 3D pentru întreaga familie.

 

ProTv

20:30  Comoara Naţională: Cartea Secretelor (actiune 2007) Cu Nicolas Cage.

Ben trebuie sa colaboreze cu fosta lui iubita, arhivista specializata in istoria Americii, Abigail Chase (Diane Kruger), si partenerul sau, un geniu tehnic, Riley Poole (Justin Bartha), intr-o aventura care strabate intregul glob, intersectand periculos locuri retrase, sacre, din Washington, D.C., Paris, Londra si continentul american. Pe masura ce Ben, Patrick, Abigail si Riley descopera cu meticulozitate indicii care ameninta sa le intoarca pe dos istoria si propria viata, cautarea adevarului istoric se largeste, transformandu-se intr-o cautare a celor mai misterioase si mai bine pazite carti de pe planeta, ajungand de aici la o celebra comoara mitica. Spre consternarea lui Patrick, Ben invoca o arma secreta – formidabila lui mama si fosta sotie a lui Patrick, profesorul de lingvistica Emily Appleton (Helen Mirren), care nu a mai vorbit cu Patrick de 32 de ani. Ea este prinsa rapid de intriga, insa echipa nu este singura care o urmareste. Omul care i-a atras atentia lui Ben asupra paginii pierdute, Mitch Wilkinson (Ed Harris), are si el o istorie de familie de dezvaluit. Insa ambitiile lui sunt mai putin nobile decat gasirea unei comori si vor declansa o inevitabila coliziune mortala cu ceilalti, in efortul disperat de dezvalui secretele ascunse dincolo de pagina de jurnal pe jumatate arsa, care tine de trecutul Americii.

 

Tvr1

22,10 Cel alb, cel galben, cel negru (Western, comedie 1975) Cu: Giuliano Gemma, Eli Wallach, Thomas Milian

Împăratul Japoniei îi trimite în dar preşedintelui Statelor Unite un armăsar, pe care un trib de indieni îl fură ca să obţină o răscumpărare consistentă. Pentru a recupera preţiosul animal, e nevoie de o veritabilă “echipă de şoc”, formată din Albul – un tâlhar vestit, Galbenul – japonezul Sakura, care avusese grijă de cal, şi Negrul – un şerif cam tont. Cei trei îşi unesc forţele, dar nu se vor confrunta doar cu apaşii, ci şi cu un grup de foşti soldaţi confederaţi dezertori.

 

Deja ai votat!