Comunicat ALDE: Din păcate, în aceste momente, România arată ca un câmp de bătălie, presărat cu trupuri neînsuflețite, desupra căruia planează înfometați vulturii de partid!

Zilele trecute a fost raportat recordul absolut al deceselor provocate de boala Covid-19, mai exact 591 de pierderi de vieți omenești într-un interval de 24 de ore. Deopotrivă grav este că societatea pare la rându-i vlaguită, resemnată, și incapabilă să mai reacționeze virulent la aceste informații de-a dreptul revoltătoare. Descrierea situației arată asemeni unui jurnal de război. Statistica ne arată că România a cunoscut asemenea rate ale mortalității doar în contextul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceea ce este cu adevărat scandalos vizează comportamentul celor responsabili de gestionarea acestei crize fără precedent. Încă o săptămână de criză politică s-a scurs, însă pentru că nu s-au înțeles la împărțirea prăzii partidele poltice, în frunte cu PNL (care deține cheia deblocării acestei situații) continuă să se baricadeze în spatele orgoliilor și lăcomiei. În vreme ce morga din București devenea neîncăpătoare și cauta soluții de improvizație,  samsarii politici continuă să își calculează numărul de ministere necesar pentru a potoli setea de bani a propriei camarile de partid.

Din pricina ambițiilor și setei nestăvilite de răzbunare a principalilor lideri s-a ajuns intr-una dintre cele mai mari fundături politice. Practic, toată lumea este în conflict cu toată lumea, iar paradoxal, unele dintre cele mai mari bătălii nu se dau între partide, ci în interiorul partidelor. Războiul pentru putere din  PNL a condus chiar la scindarea partidului, astfel că aripa Orban a devenit monedă de schimb pentru potențiala refacere a vechii coaliții.  Totodată gruparea Cîțu se împotrivește vehement instaurării unui guvern Ciucă, astfel că am putut observa cu ochiul liber cum a reușit chiar președintele partidului să submineze negocierile pe care se presupune că le conducea către o soluție menită să scoată țara din acest marasm.

Problema lor nu este rezolvarea crizei pandemice, respectiv suplimentarea paturilor ATI, ori aprovizionarea cu medicamente a spitalelor (în special antivirale), ci câștigarea la negocieri a ministerelor care vor împărți banii din PNRR sau PNDL.

Din păcate, în aceste momente, România arată ca un câmp de bătălie, presărat cu trupuri neînsuflețite, desupra căruia planează înfometați vulturii de partid.

ALDE Botosani

Deja ai votat!