spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPublicitateComunicat ALDE: Din păcate, în aceste momente, România arată ca un câmp...

Comunicat ALDE: Din păcate, în aceste momente, România arată ca un câmp de bătălie, presărat cu trupuri neînsuflețite, desupra căruia planează înfometați vulturii de partid!

Zilele trecute a fost raportat recordul absolut al deceselor provocate de boala Covid-19, mai exact 591 de pierderi de vieți omenești într-un interval de 24 de ore. Deopotrivă grav este că societatea pare la rându-i vlaguită, resemnată, și incapabilă să mai reacționeze virulent la aceste informații de-a dreptul revoltătoare. Descrierea situației arată asemeni unui jurnal de război. Statistica ne arată că România a cunoscut asemenea rate ale mortalității doar în contextul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceea ce este cu adevărat scandalos vizează comportamentul celor responsabili de gestionarea acestei crize fără precedent. Încă o săptămână de criză politică s-a scurs, însă pentru că nu s-au înțeles la împărțirea prăzii partidele poltice, în frunte cu PNL (care deține cheia deblocării acestei situații) continuă să se baricadeze în spatele orgoliilor și lăcomiei. În vreme ce morga din București devenea neîncăpătoare și cauta soluții de improvizație,  samsarii politici continuă să își calculează numărul de ministere necesar pentru a potoli setea de bani a propriei camarile de partid.

Din pricina ambițiilor și setei nestăvilite de răzbunare a principalilor lideri s-a ajuns intr-una dintre cele mai mari fundături politice. Practic, toată lumea este în conflict cu toată lumea, iar paradoxal, unele dintre cele mai mari bătălii nu se dau între partide, ci în interiorul partidelor. Războiul pentru putere din  PNL a condus chiar la scindarea partidului, astfel că aripa Orban a devenit monedă de schimb pentru potențiala refacere a vechii coaliții.  Totodată gruparea Cîțu se împotrivește vehement instaurării unui guvern Ciucă, astfel că am putut observa cu ochiul liber cum a reușit chiar președintele partidului să submineze negocierile pe care se presupune că le conducea către o soluție menită să scoată țara din acest marasm.

Problema lor nu este rezolvarea crizei pandemice, respectiv suplimentarea paturilor ATI, ori aprovizionarea cu medicamente a spitalelor (în special antivirale), ci câștigarea la negocieri a ministerelor care vor împărți banii din PNRR sau PNDL.

Din păcate, în aceste momente, România arată ca un câmp de bătălie, presărat cu trupuri neînsuflețite, desupra căruia planează înfometați vulturii de partid.

ALDE Botosani

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...