marți, iunie 18, 2024
AcasăPublicitateExemplu de manual de politică anti-națională: românii sunt tot mai dependenți de...

Exemplu de manual de politică anti-națională: românii sunt tot mai dependenți de importuri scumpe, în timp ce economia românească se sufocă

Nici criza sanitară nu mai poate ascunde o realitate pe care guvernanții au ținut-o sub preș, în ultimii doi ani, dar care acum le explodează în față: importurile sunt din ce în ce mai mari și urcă inflația la cote alarmante! Ce înseamnă asta? Ce cumpăram la începutul anului cu 100 lei, cumpărăm acum cu 108 lei, asta oficial, în realitate probabil peste 120 lei! O degradare uriașă!

70 miliarde de euro a plătit România, numai de la începutul anului, pentru produse alimentare din import, deseori de calitate inferioară celor autohtone, care ajung pe masa românilor, în timp ce producătorii din țară se zbat să supraviețuiască.

Carne, lapte și produse lactate, produse de panificație congelate, ouă şi miere – importăm și consumăm mâncare mai proastă, dar mai scumpă, fiindcă autoritățile preferă să invoce “probleme legate de producția internă” decât să găsească soluții pentru aceste probleme.

Când 70% din cantitatea totală de carne de porc pe care o consumăm este adusă din import, iar porcii din gospodăriile autohtone continuă să fie sacrificați cu miile, pentru că pesta porcină e mai agilă decât instituțiile statului, înseamnă că interesul e altul decât sănătatea românilor și a economiei românești.

Când fermierii aruncă la gunoi sau pe câmp, în semn de protest, tone de alimente (legume, fructe, lapte, cereale), pentru că nu au acces la piața de desfacere internă, iar prețul care li se oferă este unul ridicol, în comparație cu munca depusă și investiția făcută, înseamnă că interesul e altul decât sănătatea românilor și a economiei românești.

Când supermarketuri aparținând unor multinaționale vând produse din import în condiții sanitare îndoielnice și sunt sancționate cu amenzi și închidere temporară de către instituții ale statului român (care sunt trase de urechi de înalți oficiali ai țărilor din care provin aceste supermarketuri!), înseamnă că interesul e altul decât sănătatea românilor și a economiei românești.

Dependența pe care autoritățile o întrețin pe banii și, mai ales, pe sănătatea oamenilor, cărora le este refuzat accesul la produse cu eticheta «Fabricat în România», arată că politica anti-națională are un singur scop: fragilizarea economiei românești și transformarea țării noastre în importator de top. Importăm orice, scump și foarte scump, și exportăm materie primă, ieftin și foarte ieftin.

Domnilor guvernanți, ați reușit imposibilul: o Românie cu susul în jos, slăbită nu doar de criza sanitară, ci și de programul de sărăcire continuă. Producția locală e sub semnul întrebării din cauza scumpirii accelerate a materiilor prime și a utilităților, iar importurile scumpe îi fac pe români și mai săraci, de la o zi la alta.

ALDE Botoşani

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.7 ° C
18.9 °
18.6 °
83 %
1kmh
39 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...