Cocoş umplut cu legume

0

Ingrediente: 1 cocoş mare, 1 kg amestec legume, 200 gr orez prefiert, 3-4 morcovi, 3-4 cepe, 5-6 cuişoare, 2 legături ceapă verde, 100 gr unt, 3-4 crenguţe de rozmarin, 1 căpăţână usturoi, 5 linguri ulei, 2 linguri condiment pentru carnea de pui, boia de ardei, sare, piper

Mod de preparare: Punem cocoşul la fiert. În apă în care a fiert adăugăm morcovii şi ceapa şi cuişoarele. Tocăm ceapă verde şi o călim în unt. Adăugăm legumele şi sotăm uşor. Adăugăm orezul ce a stat în apă 15-20 minute. Omogenizam compoziţia şi asezonăm cu sare şi piper. Scoatem cocoşul din apă, apoi îl umplem. Pisăm usturoiul, adăugăm condimentul pentru pui, sare şi piper şi frecam cu ulei până obţinem o pastă. Masăm puiul cu pasta obţinută. Garnisim puiul cu crenguţele de rozmarin şi îl punem în tavă unsă cu foarte puţin ulei. Legăm picioarele şi dăm la cuptor.

Deja ai votat!
se încarcă...