Conopidă în aluat crocant

0

Ingrediente: 200 g făină de grâu, 400 ml apă minerală, 2 g praf de copt, o conopidă, 500 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare: Desfacem conopida curăţată în bucheţele potrivite şi o fierbem la aburi pentru maxim 5 minute. Într-un vas, punem făina, praful de copt şi adăugăm apa minerală foarte rece, din congelator. Amestecăm foarte puţin, cu atât mai bine dacă aluatul va avea câteva cocoloaşe. Punem uleiul într-o cratiţă adâncă, pe foc mediu. Când uleiul este încins, trecem bucheţelele de conopida reci prin aluat şi le punem în cratiţa cu uleiul încins. Prăjim câte 4-5 bucheţele deodată, nu mai multe. Le prăjim circa 2-3 minute sau până când devin aurii, apoi le scoatem din cratiţă şi le aşezăm pe un grătar. După ce s-au scurs câteva minute, le punem pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie.

+0 -1
se încarcă...