vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportHalep a spus adio la US Open

Halep a spus adio la US Open

Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost învinsă de americanca Serena Williams, liderul clasamentului WTA, cu 6-2, 4-6, 6-3, ieri dimineaţă, în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

Halep a făcut un meci bun, mai ales în setul al doilea, însă în decisiv a coborât nivelul, în primul rând fizic, şi Williams, cu experienţa sa, a profitat şi s-a impus două ore şi 14 minute.

Serena a primit cea mai consistentă replică până acum la ediţia din acest an a turneului de la Flushing Meadows, după ce până acum nu îşi cedase serviciul nici măcar o dată. Williams a început în forţă şi conducea cu 3-0 după doar şase minute de joc. Halep a revenit în meci şi a luat două ghemuri la rând, a avut două şanse de a egala (3-3), dar le-a irosit şi Serena a făcut 4-2, iar apoi a încheiat setul cu 6-2, în 33 de minute.

Halep a jucat mult mai bine în setul al doilea, în care a dominat ostilităţile. Williams a luat primul ghem, dar apoi Simona a restabilit egalitatea, anulând nu mai puţin de şapte mingi de break ale americancei. Halep a concretizat momentul bun cu un break, iar apoi s-a desprins la 3-1. Cele două jucătoare au mers cap la cap apoi, dar jocul a fost unul foarte disputat, cu multe momente de spectacol. Halep a ratat o primă minge de set la 5-3, pe serviciul adversarei, iar apoi scorul a devenit 5-4. Ultimul ghem al setului a fost unul foarte disputat, Serena având cinci mingi de break, iar Simona reuşind să transforme abia a patra sa minge de set din acest ghem (a cincea în total).

În decisiv, Serena a reuşit să înceapă cu dreptul, după ce Halep a avut două mingi de break. Halep a egalat (1-1), deşi a comis două duble greşeli consecutive, semn al scăderii nivelului fizic. Serena a făcut 2-1, iar apoi a reuşit break-ul, care s-a dovedit a fi hotărâtor pentru soarta partidei. Simona nu a mai reuşit să revină pe tabelă, Williams câştigând setul cu 6-3.

Americanca a reuşit nu mai puţin de 18 aşi în acest meci, iar Simona doar unul. Învingătoarea a comis patru duble greşeli, faţă de cele cinci ale româncei. La capitolul „winners” raportul a fost de 50 pentru Serena şi 20 pentru Halep, în timp ce la erori neforţate a fost de 43 pentru americancă şi 17 pentru Simona. De remarcat că Serena a reuşit doar patru mingi de break din 20 de oportunităţi, iar Halep două din nouă şanse.

Serena Williams are acum 8-1 în meciurile directe cu Simona Halep, românca învingând în 2014 în faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Dintre cele opt succese ale Serenei, doar trei au fost de trei seturi, în 2011 în turul secund la Wimbledon, în 2015 la Miami în semifinale şi acum la New York.

Halep, semifinalistă anul trecut la US Open, ca şi Serena, va primi un cec de 450.000 de dolari şi 430 de puncte WTA.

Serena urma să joace ieri noapte în penultimul act cu Karolina Pliskova (Cehia/favorită10), care a acces în premieră într-o semifinală de Mare Şlem, după 6-2, 6-2 cu croata Ana Konjuh.

 

Halep: „Am simţit că sunt foarte aproape”

 

Imediat după meci, Simona Halep a declarat că a făcut cel mai bun joc al său împotriva Serenei Williams, chiar dacă a pierdut. „Am simţit că sunt foarte aproape şi am avut şanse să câştig. Cred că jocul meu a fost destul de bun. E un lucru bun şi îl privesc cu încredere. Cred că a fost un meci bun. Am jucat bine. Aş fi putut juca mai bine momentele în care am avut oportunităţi. Dar cred că nivelul a fost destul de înalt. Sunt mulţumită de felul în care am luptat până la sfârşit. E un lucru normal pentru mine, e un lucru bun. Ea a jucat foarte bine. E cea mai bună jucătoare, iar serviciul său a fost incredibil. A fost dificil. Sunt un pic tristă, dar trebuie să iau lucrurile pozitive, pentru că am viitorul în faţă”, a declarat Halep.

Românca, aflată pe locul 5 în lume, a menţionat că se simte mai bine comparativ cu anul trecut, când a pierdut în semifinale în faţa italiencei Flavia Pennetta, după un joc slab: „Mă simt cu siguranţă mai bine pentru că am jucat mult mai bine faţă de anul trecut. Semifinalele sunt mai bune decât sferturile, dar sunt lucruri diferite. Anul trecut nu am jucat bine în semifinală, iar anul acesta am pierdut în sferturi, dar am dat tot ce am putut”.

Serena Williams are acum 8-1 în meciurile directe cu Simona Halep, românca învingând în 2014 în faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Dintre cele opt succese ale Serenei, doar trei au fost de trei seturi, în 2011 în turul secund la Wimbledon, în 2015 la Miami în semifinale şi acum la New York.

Serena Williams: „Mă bucur că am fost pusă la încercare”

 

Serena Williams a declarat că se bucură că a fost pusă la încercare de Simona Halep. La conferinţa de presă, Serena a vorbit mai mult de setul al doilea, cedat cu 4-6: „Nu am reuşit să profit de unele şanse pe care le-am avut. Am avut oportunităţi, le-am ratat şi m-au afectat. Nu am jucat la fel în primul set şi al doilea, dar al treilea a fost mai bun decât setul al doilea. Nu am reuşit să menţin nivelul sus”.

Serena a remarcat şi partea pozitivă a meciului cu Halep: „Mă simt extraordinar. Mă bucur că am fost pusă la încercare. Cel mai bun lucru e că simt că nivelul ei a crescut în setul al doilea, dar am avut şanse de care nu am profitat. Din asta trag concluzia că puteam juca mai bine în setul al doilea şi poate reuşeam să câştig în două seturi”.

Halep a salvat în setul al doilea nu mai puţin de 12 mingi de break, dar Serena a fost de neoprit în decisiv, la al 46-lea sfert de finală de Mare Şlem, reuşind 18 aşi.

Americanca de 34 de ani (va împlini luna aceasta 35) a precizat că a fost calmă pe tot parcursul meciului: „Cred că aşa m-am dat jos din pat dimineaţă”.

Williams a subliniat că nu este la 100% din punct de vedere fizic, dar se simte bine şi nu se plânge.

 

 

Nick Bollettieri pariază pe româncă în viitor

 

Celebrul antrenor american de tenis Nick Bollettieri (85 de ani) a felicitat-o pe românca Simona Halep pentru evoluţia de la US Open, într-o postare pe Twitter. „Felicitări @Simona_Halep, @darren_cahill şi echipa pentru un foarte bun @usopen! Cu siguranţă veţi avea şansele voastre să ridicaţi trofee GS (n.r. – de Mare Şlem)”, a scris Bollettieri în reţeaua de socializare după victoria Serenei Williams din sferturile de finală ale turneului de la Flushing Meadows.

Şi fosta mare jucătoare americană de tenis Chris Evert a apreciat nivelul acestui sfert de finală, în aceeaşi reţea de socializare: „Meci extraordinare, de înaltă calitate între @serenawilliams şi @Simona_Halep … Unul dintre cele mai bune meciuri feminine din acest an…”

Simona Halep a jucat o singură finală de Mare Şlem, în 2014, la Roland Garros, fiind învinsă de Maria Şarapova în trei seturi. A mai jucat semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015), în timp ce la Australian Open cea mai bună performanţă a sa este atingerea sferturilor de finală (2014, 2015). De asemenea, Halep a jucat şi o finală a Turneului Campioanelor (2014).

Simona Halep colaborează cu antrenorul australian Darren Cahill din 2015.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...