spot_img
luni, decembrie 11, 2023
AcasăSportTăieri salariale la FC Botoşani

Tăieri salariale la FC Botoşani

În ciuda faptului că FC Botoşani a fost doar sparring-partner pentru rezervele Stelei, Leo Grozavu a ţinut să-şi felicite elevii după înfrângerea, scor 2-0, care a pus capăt aventurii botoşănenilor în Cupa Ligii.

Tehnicianul a încercat să ascundă cel de-al optulea eşec consecutiv al botoşănenilor în faţa Stelei în spatele diferenţelor de venituri dintre jucătorii celor două echipe, fără să facă vreo referire la felul în care a gândit meciul. „Nu putem să batem Steaua. Înjuraţi-ne, ocărâţi-ne, scuipaţi-ne că nu putem să batem Steaua. Ăştia sunt jucătorii noşti, atâta pot, sunt jucători plătiţi cu 1.000 de euro pe lună, cu 2.500 de lei pe lună. Jucători veniţi din Liga a II-a, Liga a III-a. Dacă jucam cu Târgu Mureş, toţi jucau până în minutul 90 şi credeau în victorie. Când joacă cu Steaua există un blocaj. Din zece meciuri, nouă câştigă Steaua şi într-unul… dacă dau ei vreo trei bare, doi eliminaţi, dăm şi noi un gol din deviere, câştigăm. Mai mult decât mine, nimeni nu îşi doreşte să bată Steaua. Trebuie să pot, nu să vreau”, a declarat Leo Grozavu.

Principalul a dezvăluit că starea de spirit în sânul lotului nu este bună, deoarece conducerea clubului a decis să le diminueze contractele cu 25% jucătorilor, motiv pentru care nu a reuşit să-i mai capaciteze la maximum în vederea confruntării cu Steaua.

 

Şfaiţer: „Încercăm să ne încadrăm în buget”

 

Oficialii clubului au explicat că la mijloc nu este o măsură de sancţionare a jucătorilor şi antrenorilor, ci una de încadrare într-un buget dorinţa fiind de a menţine clubul pe linia de plutire şi de a face ca FC Botoşani să nu aibă soarta altor cluburi care au dispărut efectiv de pe harta fotbalului românesc.

„Mesajul nostru a fost clar. Am avut sâmbătă discuţii cu ei. Nu dorim să intrăm în incapacitate de plată. Ei au înţeles. Am început cu un buget de 2,3 milioane când am promovat în Liga I, am avut drepturi TV de 660.000 de euro. În sezonul următor ne-am dus la 2,7 milioane, apoi am ajuns la 3,3 milioane iar anul acesta am ajuns la 3,9 milioane. E un buget mare pentru Botoşani în condiţiile în care drepturile TV sunt 2,2 milioane cu toate obligaţiile la bugetul statului. Ne-am făcut calculele foarte bine. Nu am avut litigii cu niciun jucător, am fost corecţi. Salariile s-au diminuat cu 25%”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, care le-a transmis jucătorilor că toţi banii din drepturile le vor fi daţi lor.

Acesta pune situaţia grea prin care trece clubul pe rezultatele modeste de anul trecut şi pe faptul că nu s-au reuşit vânzările de jucători propuse.

Şfaiţer face o radiografie cruntă a situaţiei din Liga I, afirmând că încă sunt multe echipe cu bugete exagerate. „Dacă se va introduce criteriul financiar pentru echipele de Liga I, vor rămâne trei-patru echipe cu bugetul pe care-l au în prezent. La ce arătăm noi din punct de vedere fotbalistic, este prea puţin pentru salariile pe care le plătim jucătorilor. Trebuie să fie un moment zero, să trecem la nişte salarii reale. Dacă nu vor apărea nişte facilităţi fiscal, vom ajunge la salarii de 2.000 de euro în România”, a subliniat Şfaiţer, care a trasat ca obiective ale echipei: menţinerea în Liga I şi promovarea de jucători tineri.

 

Leo Grozavu, taxat dur de acţionarii echipei

 

Finanţatorul echipei, Valeriu Iftime, nu l-a menajat deloc pe Leo Grozavu, taxându-l pentru prestaţia echipei în faţa Stelei, dar şi pentru declaraţiile de după meci.

„A ales tactica proastă şi vorbeşte numai prostii. Nu leg rezultatul cu ce am făcut noi în club. Am văzut nişte prostii pe care le spune până şi antrenorul meu, Leo, la un moment dat, că nu ştiu ce salarii, că nu au 1.000 de euro. Au mult mai mulţi bani şi nu banii jucau aseară (n.r.- joi)” , a replicat Iftime.

Acelaşi punct de vedere l-a avut şi preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer. „Asta cu motivarea sau demotivarea înaintea jocului, nu ţine. Credeţi-mă, am destulă experienţă”, a conchis Şfaiţer.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
0.6 ° C
2 °
0.6 °
89 %
0.9kmh
44 %
lun
3 °
mar
6 °
mie
3 °
joi
6 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă să pleci la drum echipat pentru iarnă.

EDITORIAL

Nu este pentru prima dată când scriu despre Centrul Vechi al Botoșanilor și cu siguranță, nici ultima. Noile impresii pe care le-am acumulat după...

EPIGRAMA ZILEI

E zi normală, de altminteri, Dar vreau să vă-ntreb, oameni buni, De ce-n poveşti e Sfânta Vineri Şi niciodată Sfânta … Luni ? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...