UEFA îşi alege noul preşedinte

Dutch football association KNVB leader Michael van Praag elaborates on his candidacy for the FIFA presidential election race during a press conference in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Jan. 28, 2015. In the biggest challenge yet to current president Sepp Blatter, van Praag became the first would-be Blatter opponent to announce he has the required nominations from five of FIFA's 209 member federations. (AP Photo/Peter Dejong)

Forul european va organiza astăzi Congresul de alegeri pentru a stabili succesorul lui Michel Platini.

 

Noul preşedinte al UEFA va fi ales astăzi, dintre olandezul Michael van Praag şi slovenul Aleksander Ceferin, la al 12-lea Congres extraordinar al forului fotbalistic continental, de la Atena, relatează Agerpres. Totodată, va fi aleasă şi reprezentanta forul european în Consiliul FIFA, singura candidată fiind italianca Evelina Christillin.

Preşedintele UEFA, fostul internaţional francez Michel Platini, care a condus forul european din 2007 până anul trecut, a primit permisiunea Comisiei de Etică a FIFA pentru a se adresa Congresului UEFA, după ce a fost suspendat din toate activităţile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani. Fostul căpitan al reprezentativei Franţei şi triplu câştigător al Balonului de Aur şi-a anunţat demisia de la pe 9 mai, după verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care i-a redus suspendarea de la şase la patru ani.

Platini a fost sancţionat de justiţia internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de două milioane de franci elveţieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul preşedinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 şi 2002.

Iniţial în cursa pentru şefia UEFA s-au înscris trei candidaţi, însă spaniolului Ángel María Villar, care activează în prezent ca preşedinte interimar, s-a retras pe 6 septembrie.

Congresul de alegeri va avea loc Grand Resort Lagonissi Hotel din Atena şi va începe la ora locală 10:00, urmând să se încheie cu o conferinţă de presă.

Mâine va avea loc o reuniune a Comitetului Executiv al UEFA, la Astir Palace Resort din Atena.

Deja ai votat!