spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSportSpectacol românesc la Seul

Spectacol românesc la Seul

Monica Niculescu şi Patricia Ţig s-au calificat în semifinalele turneului sud-coreean.

 

România are două reprezentante în semifinalele turneului de la Seul, dotat cu premii totale în valoare de 226.750 de dolari. Monica Niculescu (55 WTA) şi Patricia Ţig (135 WTA) au ajuns în careul de aşi a competiţiei sud-coreene.

 

Săptămână fantastică pentru Patricia Ţig

 

Patricia Ţig are o săptămână de vis la turneul WTA de la Seul: şi-a asigurat prezenţa în prima sa semifinală a sezonului 2016. Gălăţeanca s-a calificat ieri dimineaţă în semifinalele competiţiei, graţie victoriei în set decisiv, scor 7-6 (2), 2-6, 6-3, în faţa spaniolei Tormo Sorribes (139 WTA), după două ore şi 36 de minute de luptă.

Ţig a luptat fantastic în primul set, fiind condusă de trei ori cu break de spaniolă, însă reuşind de fiecare dată să câştige game-ul imediat următor, la retur, egalând la doi, la trei şi apoi la şase. Gălăţeanca a preluat ferm iniţiativa în tie-break, câştigând două dintre primele trei puncte jucate cu serviciul de Sorribes Tormo, impunându-se la doi, după 72 de minute de joc.

Setul doi a adus reculul în jocul româncei, în ciuda unui start bun, cu break în primul game. Serviciul a trădat-o însă pe Ţig, care nu a reuşit să câştige nici măcar un game pe propria lansare. Astfel, după o oră şi 55 de minute de joc, Sorribes Tormo echilibrase scorul meciului, iar lupta reîncepea cu un ultim sprint de un set, în decisiv.

Setul trei a avut o desfăşurare la fel de dramatică. Ţig a luat un start lent şi s-a văzut condusă cu 2-0, după ce nu a reuşit să câştige decât trei puncte în primele două game-uri. Patricia a ripostat însă perfect, cu o serie de cinci game-uri, care a pus-o în situaţia de a servi de două ori pentru calificarea în prima semifinală WTA a sezonului. La 5-2, serviciul i-a pus probleme din nou, Sorribes a reuşit break-ul, însă deznodământul meciului a fost doar puţin amânat, întrucât Ţig a închis conturile, cu un al nouălea break.

Românca a revenit într-o semifinală de turneu WTA pentru prima dată după finala jucată pe 2 august 2015, la Baku, în Azerbaijan (învinsă de Margarita Gasparyan, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-0). În 2016, gălăţeanca a disputat un singur sfert de finală, în turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, acolo unde România a făcut legea, cu patru sportive calificate pe tabloul de opt.

În semifinale, Patricia Ţig va întâlni o altă iberică, Lara Arruabarrena (90 WTA).

 

Misiune uşoară pentru Niculescu

 

Favorită cinci a turneului, Niculescu a stat pe teren doar o oră şi 22 de minute în partida din sferturi, trecând în două seturi, 6-4, 6-2, de Jana Cepelova (Slovacia). Sportiva lui Călin Ciorbagiu a deschis partida cu break pe serviciul Cepelovei, însă a fost nevoită să forţeze din nou în final de manşă, după ce şi-a pierdut şi ea lansarea, iar tabela a indicat egalitate după şase game-uri, 3-3. Setul doi a curs mai rapid în favoarea româncei, Monica Niculescu reuşind trei break-uri, a cedat doar unul şi şi-a asigurat un loc în semifinale, acolo unde o va întâlni pe favorita trei a competiţiei, Shuai Zhang (40 WTA). Monica Niculescu şi Patricia Ţig şi-au asigurat câte un cec în valoare de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...