joi, martie 28, 2024
AcasăSportBegu abandonează duelul românesc din China

Begu abandonează duelul românesc din China

Jucătoarea română a acuzat dureri la spate după ce a pierdut primul set al meciului cu Simona Halep.

 

Simona Halep, locul cinci mondial, a beneficiat, ieri, de abandonul Irinei Begu, locul 26 WTA, la scorul de 6-3, 2-0, 15-0, sportiva din Constanţa calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, news.ro.

Halep şi Begu au oferit un prim set echilibrat, spectaculos pe alocuri, pe arena centrală a complexului de tenis de la Wuhan, un stadion de 15.000 de locuri, dar puţin populat la partida celor două românce. Aflată la primul meci după US Open, Halep a început cu câteva rateuri şi i-a permis Irinei Begu să obţină break-ul încă de la primul ghem. Cu un joc agresiv, cu lovituri lungi şi plasate pe laturile terenului, Halep şi-a crescut nivelul evoluţiei, câştigând apoi patru ghemuri la rând. Nu au fost ghemuri uşoare, au fost multe egalităţi, dar Simona Halep a gestionat mai bine momentele importante.

La scorul de 1-4, antrenorul lui Begu, Artemon Apostu, a intervenit şi i-a cerut elevei sale să nu mai facă pasul înapoi, să rămână pe linia de fund pentru a mai tempera presiunea adversarei. Tactica a funcţionat în mare parte, dar Irina Begu nu a reuşit decât să obţină o minge de break, la 2-4, şi să salveze trei mingi de set, la 3-5. Simona Halep s-a impus apoi cu 6-3, după 49 de minute.

După primul set, Begu a acuzat dureri la spate şi a cerut timeout medical. A urmat o pauză de aproape 12 minute, în care jucătoarele au mers la vestiare. La revenire, meciul a mai durat doar câteva minute. La 3-6, 0-2 şi 0-15, după 68 de minute de la start, Irina Begu a decis să abandoneze.

Acesta a fost al cincilea meci dintre Irina Begu şi Simona Halep, sportiva din Constanţa impunându-se de fiecare dată.

 

Begu s-a retras şi de la dublu

 

Irina-Camelia Begu s-a retras din proba de dublu. Begu, împreună cu Laura Siegemund (Germania), ar fi trebuit să joace ieri, în primul tur, împotriva perechii Christina McHale/Shuai Peng (SUA/China). Begu şi Siegemund au fost înlocuite pe tablou de cuplul francez Alize Cornet/Pauline Parmentier.

Simona Halep şi jucătoarea Jelena Ostapenko (Letonia) vor evolua, astăzi, în jurul orei 11:00, în primul tur al probei de dublu de la Wuhan, împotriva perechii Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova (SUA/Cehia), cap de serie cinci. Mattek-Sands şi Safarova au câştigat în acest an proba de dublu de la US Open, dar şi Australian Open şi Roland Garros în 2015.

 

Adversar dificil în turul trei pentru Halep

 

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre italianca Roberta Vinci, locul 15 WTA, şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 41 WTA.

Halep conduce cu 4-2 întâlnirile cu Vinci, ultima având loc în 2014, în finala turneului de la Bucureşti, când românca a câştigat cu 6-1, 6-3. Şvedova are o victorie în faţa Simonei Halep, în singura lor partidă, disputată în 2012, la JO de la Londra, scor 6-4, 6-2, în turul I.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 26.900 de dolari şi 105 puncte WTA, iar eliminarea în manşa a doua la simplu cu 13.790 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.

La Wuhan, Halep are drept cea mai bună performanţă prezenţa în optimi, rezultat înregistrat şi în 2015.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...