Podium pierdut după bătaie de la Craiova

Echipa antrenată de Leo Grozavu a pierdut la mare luptă meciul disputat în Oltenia.

 

FC Botoşani a pierdut la limită cu 1-0 (1-0) meciul susţinut sâmbătă, în Bănie, ratând astfel şansa de a face rocada în clasament cu CS „U” Craiova.

Având perspectiva de a rămâne în plasa Stelei înainte de meciul direct, oltenii i-au urcat pe garduri pe botoşăneni. Sprijiniţi şi de manierea de arbitraj a lui Marcel Bârsan, care le-a permis gazdelor să practice un joc dur, cu multe intrări peste limita regulamentului, oltenii au beneficiat de eliminarea lui Mihai Bordeianu, în minutul 39, pentru o intrare întârziată la mijlocul terenului asupra lui Zlatinski. Acesta avea să fie momentul psihologic al confruntării, oltenii profitând imediat de spaţiile din defensiva botoşăneană şi marcând unicul gol al întâlnirii în minutul 44 prin Alexandru Băluţă la o fază la care fundaşul central George Miron a arătat că prinde primul 11 doar pentru că este eligibil „Under 21”.

„Craiova a câştigat norocos. Pe băieţi nu poţi să-i critici. Bine, în afară de Miron care e ca o cometă care cade continuu. Nu înţeleg ce e cu copilul ăsta. Ceilalţi au muncit, s-au zbătut. Nu am fost inspiraţi în faţă. Dacă nu era greşeala aia la gol, nu ştiu ce se întâmpla, chiar dacă noi eram în zece oameni”, a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani.

Gheorghe Mulțescu, antrenorul CS „U” Craiova, a declarat că punctele câştigate cu FC Botoşani sunt foarte importante în economia campionatului şi a comparat echipa pregătită de Leo Grozavu cu Atletico Madrid. „Am avut emoţii, pentru că am ratat în continuare şi am în continuare emoţii, dar nu ştiu ce să mai zic, că ajung să mă obişnuiesc cu ratările. E imposibil în final să nu îşi dea pasă unul la altul şi fiecare să joace pentru el. Asta nu înseamnă atitudine de echipă! Trebuie să fii altruist. Dacă îşi dădeau unul la altul pasă mai dădeam trei-patru goluri. Vreau să felicit echipa pentru maturitatea pe care a avut-o, să joace tactic cu o echipă foarte puternică, foarte agresivă, un fel, păstrând proporţiile, de Atletico Madrid al României”, a declarat Gheorghe Mulțescu.

Cele două echipe care s-au confruntat sâmbătă în Bănie vor avea două meciuri infernale la sfârşitul săptămânii, FC Botoşani urmând a primi vizita lui Dinamo, iar Craiova se va deplasa în Capitală pentru confruntarea cu Steaua.

 

Deja ai votat!