Moldovan, dat afară de la Auxerre

Viorel Moldovan a fost demis de la Auxerre.

Aflat pe locul 19, din 20 de echipe, în Liga a II-a din Franţa, Viorel Moldovan a obţinut doar o singură victorie în cele nouă runde pe care le-a petrecut pe banca lui Auxerre. Mai mult, după partida pierdută împotriva lui Le Havre, Moldovan a atacat conducerea clubului, fapt care i-a fost fatal. „Nu pot să fac mai mult în actuala situaţie, sunt probleme mari. Am început cu 20 de jucători pregătirea. Uneori nici nu ştiu cu siguranţă dacă sunt antrenorul primei echipe: nu am soluţii, nu s-au făcut transferuri. M-am uitat şi la meciurile echipelor U19 şi U17, nici acolo nu sunt variante. Nu e normal ce se întâmplă, nu e normal să fie un asemenea management. Mă aşteptat la cu totul altceva şi trebuie să vă spun că sunt, sincer, dezamăgit. Transmit un mesaj dur, care probabil va deranja, însă am obosit. Mă lupt de trei luni în van”, a spus Moldovan.

În privinţa jocului propriu-zis cu Le Havre, Moldovan a ţinut să îşi felicite elevii pentru dăruire: „Sunt mulţumit de cum am arătat în prima repriză şi de faptul că ne-am creat ocazii de gol. Nu am ce să le reproşez”.

Clubul AJ Auxerre a anunţat de curând că a ajuns la un acord cu investitorul chinez ORG Packaging, care va deţine 60% din acţiunile grupării franceze. Noii patroni au promis investiţii de aproximativ şase milioane de euro la echipă, imediat ce vor prelua echipa de fotbal. Programată să aibă loc la finalul lunii trecute, vânzarea clubului a fost amânată, pentru că asociaţia AJA Football, acţionarul minoritar, nu vrea să cedeze procentul de 40% pe care îl deţine. Discuţiile continuă şi se anticipează că se va ajunge la un numitor comun, investitorii chinezi urmând să îi plătească lui Corinne Limido, acţionarul majoritar, şase milioane de euro.

Viorel Moldovan a preluat-o pe Auxerre la 20 iunie. Înainte, el a mai pregătit formaţiile SC Vaslui, FC Braşov, Sportul Studenţesc, Rapid, naţionala de tineret a României, iar ultima dată a fost secundul lui Anghel Iordănescu la prima reprezentativă a României.

Deja ai votat!