Halterofilii botoşăneni din nou în fruntea României

La Bascov în Piteşti a avut loc o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Haltere, destinat seniorilor, eveniment la care au participat cei mai buni sportivi din ţară. Halterofilii Clubului Sportiv (CS) Botoşani, pregătiţi de antrenorii Mircea Flămînd, Constantin Urdaş, Loredana Heghiş, Alexandru Pantea şi Liliana Niculiţă, au avut o prestaţie de excepţie, reuşind obţinerea unui număr de 23 de medalii, dintre care nouă de aur, şapte de argint şi şapte de bronz.

Rezultatele sunt cu atât mai valoroase, cu cât niciunul dintre sportivii medaliaţi nu are încă vârsta pentru seniori, adică mai mare de 23 de ani. Heghiş şi Ioniţă sunt la U23, Honciuc la U20, iar toţi ceilalţi sunt la U17. Felicitări întregii echipe a secţiei de haltere a clubului nostru pentru pentru că fac cinste municipiului şi judeţului nostru”, a declarat Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoşani.

Performerii delegaţiei botoşănene la ediţia din acest an a CN de seniori au fost Loredana Heghiş, Bianca Ioniţă şi Raluca Olaru, care au obţinut câte trei medalii de aur în limitele categoriilor la care au concurat.

O evoluţie foarte bună încununată cu trei medalii de argint a avut sportiva Alexandra Corduneanu în timp ce halterofilele Nicoleta Constantin şi Sabina Baltag şi-au trecut în palmares câte două medalii de argint şi una de bronz.

Palmaresul CS Botoşani la această întrecere majoră a fost întregit de cele cinci medalii de bronz cucerite de Vasilica Honciuc (3) şi Mihaela Sandu (2).

Deja ai votat!