Veteranul Florin Cernat bagă spaima în botoşăneni

Veteranul Florin Cernat este considerat principalul pericol pentru FC Botoşani în jocul de vineri de pe „Municipal”. Cu patru goluri marcate în acest sezon şi patru assist-uri, decarul ilfiovenilor este văzut drept creierul echipei, fiind în opinia conducerii tehnice a grupării locale cel de evoluţia căruia depind rezultatele Voluntariului şi cel care îi pune în valoare pe ceilalţi coechipieri ai săi.

Analizându-i, putem observa că jucătorul lor cheie este Cernat. Dacă el va fi blocat, jocul lor va avea de suferit. Cernat este cel care pune în valoare Voluntariul. Nu e un secret pentru nimeni că multe din punctele obţinute de ei în acest sezon i se datorează în primul rând lui Cernat. E adevărat că au jucători cu experienţă, cum sunt Marinescu, Lazăr, Ivanovici, Acsinte sau Maftei, ultimii doi fiind suspendaţi, însă jucătorul lor cheie e Cernat. Dacă el va fi blocat, atunci Voluntariul nu va avea nicio şansă la Botoşani. Noi trebuie să fim inteligenţi şi să-l blocăm pentru că de la el vin toate pasele, toate fazele fixe, absolut tot”, a declarat Alin Bordeanu, colaboratorul lui Leo Grozavu.

Interesant este că la cei 36 de ani pe care i-a împlinit pe 10 martie, Florin Cernat a evoluat în toate cele 15 jocuri pentru FC Voluntari în acest sezon, fiind al doilea în topul jucătorilor cu cele mai multe minute strânse în campionat pentru grparea ilfoveană, decarul Voluntariului bifând 1130 de minute.

Deja ai votat!