Burleanu ţine la regula folosirii jucătorilor U21

0

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a declarat că nu intenţionează să renunţe în viitorul apropiat la regula obligativităţii folosirii unui jucător sub 21 de ani la meciurile din Liga 1.

Viitoarea reuniune a Comitetului Executiv a FRF este programată pentru data de 5 decembrie, la ora 11:00 sau 12:00. Ne preocupă să dezvoltăm fotbalul din ţara noastră, începând de la vârstele mici, aşa este şi în construcţii. Mai întâi eşti preocupat de fundaţie, apoi, pe o bază solidă, se poate înălţa o clădire care să reziste. Tot pentru acest motiv, nu vom renunţa la actuala regulă care obligă echipele din Liga I să aibă un jucător U21. În acest, context, nu vom renunţa nici la regula prin care cluburile din România sunt fi obligate să reinvestească 10% din sumele încasate pe transferuri în centrele de copii şi juniori. În momentul de faţă, am observat că multe cluburi din Liga 1 cred că se va renunţa la necesitatea jucătorilor U21. Vă spun eu că nu vom renunţa”, a declarat Răzvan Burleanu citat de agerpres.

Vorbind despre necesitatea dezvoltării fotbalului din ţara noastră, preşedintele FRF a menţionat că doreşte în primul rând, o generaţie de tineri mult mai sănătoasă, dincolo de gândul de a avea jucători tineri de echipă naţională.

Ca federaţie, am realizat o cercetare în care am văzut că în România avem practic doar 0,5% din populaţie, care joacă fotbal, în contextul în care aceste indice este la nivelul continentului european de 2,7%. Aceasta este media europeană. Obiectivul nostru este ca, până în anul 2020, 1,5% din rândul românilor să joace fotbal. Astfel, încât în toate competiţiile noastre în care suntem angrenaţi, dorim ca până în anul 2020 să avem aproape 300.000 de jucători înregistraţi în fenomenul fotbalistic. Cifrele înregistrate acum doi ani de zile arătau că în România atunci în jur de 95.000 – 96.000 de jucători înregistraţi în fotbal”, a conchis Burleanu.

În meciurile etapei cu numărul 16 a Ligii 1 nu mai puţin de 42 de fotbalişti „U21” au fost pe teren, un record în acest sezon. Dintre aceştia, 24 au fost titulari, iar 12 au bifat toate minutele. Recordul precedent era de 39 de jucători, în runda a cincea, potrivit FRF.

Viitorul a fost egalată în această etapă de Pandurii Târgu Jiu, ambele formaţii au mizat în runda aceasta pe câte şase fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 1994, crescuţi la nivel naţional. Următoarea formaţie în acest top este Dinamo, care a folosit 5 jucători U21 împotriva celor de la CFR Cluj.

În total 95 de fotbalişti sub 21 de ani au fost utilizaţi până acum în Liga I în acest sezon. Dintre aceştia, 33 de jucători U21 au debutat în acest sezon, cel mai tânăr dintre ei fiind Vladimir Screciu, 16 ani, de la CSU Craiova.

FC Botoşani are în acest moment în lot numai puţin de şapte jucători elgibili „U21”, aceştia fiind George Miron, Olimpiu Moruţan, Alexandru Târnovan, Claudiu Juncănaru, Răzvan Greu, Alexandru Corban şi Lorand Fulop. Dintre aceştia singuri care nu au reuşit până în prezent să debuteze în acest sezon al Ligi I sunt Claudiu Juncănaru şi Alexandru Corban.

Deja ai votat!
se încarcă...