Ovidiu Chiribici: Sunt echipe urâcioase care alungă suporterii de la stadion

Preparatorul fizic al FC Botoşani, Ovidiu Chriibici, care a făcut parte din conducerea tehnică a lui Leo Grozavu la Mediaş înainte de a reveni la Botoşani, a declarat că ardelenii sunt printre echipele din liga I care sacrifică spectacolul în detrimentul rezultatului.

„Ne aşteaptă un meci dificil cu o echipă care a făcut o figură frumoasă până acum în acest sezon al campionatului. Vom întâlni o echipă care nu este estetică dar este eficientă. Îngrijorarea noastră cea mai mare este partea estetică a campionatului pentru că toată lumea este axată pe a face puncte şi de aceea sacrifică spectacolul. Sacrificând spectacolul îndepărtezi şi spectatorul de la stadion, sau chiar din faţa micilor ecrane. În procesul de pregătire se neglijează foarte mult partea aceasta a spectacolului fotbalistic”, a declarat Ovidiu Chiribici.

Colaboratorul lui Leo Grozavu a ţinut însă să precizeze că FC Botoşani nu poate fi inclusă între echipele urâcioase ale campionatului.

„Eu spun că nu este şi cazul nostru. I-au ca şi exemplu ultimul meci al nostru cu Voluntariul de pe teren propriu. În fotbal trebuie să te gândeşti că atunci când începe o luptă, un meci, poţi câştiga, termina la egalitate sau poţi pierde. Referitor la meciul cu Voluntariul pe care l-am pierdut, ei au avut un  singur şut la poartă de la loja patronilor şi au reuşit să marcheze un gol. Noi am avut minim cinci ocazii clare şi cu capul şi cu piciorul şi singur cu portarul şi cu poarta goală, şi nu am reuşit să o băgăm, cum se spune, în aţe. E mai greu din punctul meu de vedere de criticat un astfel de tip de antrenament şi de joc care produce spectacol dar s-a întâmplat să nu aducă puncte şi e mai greu de etichetat un joc urât, chircios, cum făceau cei de la Iaşi sau fac şi alte echipe din campionat şi câştigă puncte în minutele 89, 92, 93. Ori noi pierdem în minutul 89. Acesta este însă fotbalul din ziua de azi din Liga I, unul care în scurt timp dacă nu se schimbă ceva va ajunge la nivelul celui din Liga a II-a”, a conchis Chiribici

Deja ai votat!