spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportFederer sfidează timpul

Federer sfidează timpul

 

Fostul lider mondial a revenit în finala de la Australian Open după o pauză de şapte ani.

 

Roger Federer, fostul lider mondial în tenisul profesionist, s-a calificat în finala ediţiei 2017 a Openului Australiei, la capătul unui meci extrem de disputat împotriva compatriotului său Stanislas Wawrinka, în faţa căruia s-a impus în cinci seturi, 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, după trei ore şi cinci minute de joc, ieri la Melbourne.

Federer, aflat în acest moment pe locul 17 în clasamentul ATP, a cucerit de patru ori trofeul în competiţia de la antipozi, ultima oară în 2010 (dar şi în 2004, 2006, 2007), iar finala de duminică va fi cea de-a 100-a partidă pe care o va disputa în cariera sa la Australian Open.

Federer are acum 18-3 în duelurile directe cu Wawrinka, în faţa căruia a câştigat ultimele trei meciuri. Federer l-a mai învins pe Wawrinka la Melbourne, în 2011, în trei seturi, cu 6-1, 6-3, 6-3, în sferturi.

Datorită calificării în finala de la Australian Open, Roger Federer a trecut de borna de 100 de milioane de dolari, în ceea ce priveşte premiile încasate din tenis. Elveţianul este doar al doilea jucător din istorie care depăşeşte această sumă, după deţinătorul trofeului de la Melbourne, Novak Djokvoic.

În vârstă de 35 ani, Roger Federer este deţinătorul recordului de titluri în turneele de Mare Şlem (17), ultimul său succes datând din anul 2012, când a cucerit pentru a şaptea oară trofeul la Wimbledon.

Campionul elveţian a disputat ultima sa finală de Mare Şlem în 2015, la US Open, când a fost învins în patru seturi de sârbul Novak Djokovic. În cazul unui succes în finala de duminică, Roger Federer va devenit cel mai vârstnic jucător, după australianul Ken Rosewall, care câştigă un titlu major în era Open.

Stanislas Wawrinka (31 de ani), favoritul 4, a ratat şansa de a lupta din nou pentru trofeul pus în joc la Melbourne, pe care a reuşit să-l câştige în 2014, la capătul unei finale câştigate în faţa spaniolului Rafael Nadal. El a reuşit să revină în partida cu Federer, după ce adversarul său câştigase primele două seturi, impunându-se la rândul său în următoarele două, însă a cedat în setul decisiv.

Roger Federer s-a impus de patru ori în carieră la Melbourne, ultima dată însă în urmă cu şapte ani, după o finală contra actualului lider mondial, Andy Murray.

În marea finală de duminică, elveţianul şi-ar putea reîntâlni vechiul rival, Rafael Nadal, dacă spaniolul îl va învinge astăzi, în a doua semifinală, pe bulgarul Grigor Dimitrov. Va fi a 100-a partidă pe care Federer o va disputa în cariera sa la Australian Open.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...