Adrian Popa a semnat cu Reading

 

Internaţionalul român ar putea debuta în această seară în Championship.

 

Adrian Popa a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu echipa de engleză de fotbal Reading FC, a anunţat clubul aflat pe locul al treilea în Championship, transmite Agerpres.

Gruparea de pe Madejski Stadium nu dezvăluie suma transferului, dar precizează că extrema dreapta venită de la Steaua va purta tricoul cu numărul 25. Popa a efectuat vizita medicală, iar acum se aşteaptă ratificarea transferului de către autorităţile fotbalistice din Albion şi sosirea cărţii verzi de transfer.

Teoretic, Popa ar putea debuta în această seară, contra echipei Birmingham City, în deplasare. Adrian Popa va deveni primul fotbalist român care va juca pentru „Royals”, cum sunt apelaţi jucătorii echipei Reading.

Popa va oferi o opţiune ofensivă în plus managerului olandez Jaap Stam, când au mai rămas de disputat trei luni şi jumătate din acest sezon. „Adrian este un atacant cu un enorm potenţial, care a jucat la un nivel înalt în România şi în fotbalul internaţional. Este un fotbalist experimentat, foarte rapid, o ameninţare constantă pentru poarta adversă, cu un control bun al mingii, care poate juca atât pe partea stângă, cât şi pe dreapta, ori chiar în faţă. Având în vedere numărul mare de meciuri rămas, un jucător de calitatea sa ne va facilita o rotaţie a jucătorilor şi va oferi unor fotbalişti şansa de a se odihni dacă va fi cazul, deci sunt încântat că face parte din lotul nostru”, a declarat Stam pentru site-ul clubului.

Directorul executiv al clubului, Nigel Howe, a declarat la rândul său: „Suntem foarte mulţumiţi că l-am adus pe Adrian la Reading, într-o înţelegere care îl va ţine la club până în vara lui 2020. Este un plus pentru echipa noastră, care aduce o experienţă bogată în fotbalul internaţional”.

Adrian Popa (28 de ani) a jucat toată cariera în România şi a reuşit promovări în prima ligă cu „U” Cluj şi Concordia Chiajna, înainte de a semnat pe cinci ani cu Steaua, în 2012.

Popa a adunat peste 200 de apariţii pentru Steaua, menţionează sursa amintită, câştigând patru cupe interne şi trei titluri consecutive cu „roş-albaştrii”, cu care a evoluat în Liga Europa şi Liga Campionilor. De asemenea, a participat cu echipa naţională la Euro 2016, strângând 21 de selecţii de la debutul său sub tricolor, în 2014.

Deja ai votat!