spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportVictorie specială pentru Federer

Victorie specială pentru Federer

 

Jucătorul elveţian compară succesul de la Openul Australiei cu unica sa victorie de la Roland Garros.

 

Tenismanul elveţian Roger Federer, campionul ediţiei 2017 a Openului Australiei, a aşteptat patru ani şi jumătate pentru a câştiga un nou turneu de Mare Şlem, impunându-se în faţa marelui său rival Rafael Nadal, în cinci seturi (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3), duminică la Melbourne, un succes pe care îl compară cu cel obţinut în 2009 pe zgura de la Roland Garros, relatează Agerpres.

Jucătorul din Țara Cantoanelor, în vârstă de 35 ani, câştigase ultimul său titlu de Mare Şlem în 2012 la Wimbledon, iar de atunci a ajuns de şapte ori în penultimul act şi a pierdut trei finale. „Magnitudinea acestui meci va rămâne specială. Nu pot să compar această victorie cu niciun alt titlu, cu excepţia celui de la Roland Garros, din 2009. Am aşteptat atât de mult timp pentru a câştiga «French Open». Am încercat, am eşuat, iarăşi am încercat şi iarăşi am eşuat. Dar până la urmă am reuşit. Am simţit puţin acelaşi lucru şi acum”, a declarat Federer după cucerirea celui de-al 18-lea său titlu de Mare Şlem.

Elveţianul a recunoscut, totodată, că succesul este cu atât mai important cu cât a fost obţinut în faţa „eternului său rival” Rafael Nadal, cu care a avut dueluri aprige în trecut. „Jocul său este complicat pentru mine. Este cea mai mare provocare pentru mine să joc împotriva luni. Aşa că este ceva foarte special să câştig împotriva lui, pentru că nu l-am mai învins de mult timp într-o finală de Mare Şlem, din 2007. Rafa are un loc special în cariera mea. El m-a făcut să fiu şi mai bun”, a adăugat cel supranumit „FedEx”.

Roger Federer are acum în palmares cinci titluri la Australian Open, turneu de care îl leagă amintiri frumoase. „Este un turneu la care a început totul pentru mine. Aici am jucat ca junior, în 1998, iar apoi calificările în 1999. Tot aici am câştigat şi primul meu meci la un turneu major, împotriva lui Michael Chang cred. Îmi place mereu să revin aici, în Australia”, mai spus campionul elveţian.

 

Revenire în Top 10

 

Cu punctele obţinute în Australia, Roger Federer a făcut un salt de şapte locuri în clasamentul celor mai buni tenismeni ai lumii, dat publicităţii de ATP, ocupând săptămâna aceasta poziţia a 10-a, cu 3.260 puncte.

Spaniolul Rafael Nadal, finalist la Melbourne, a urcat la rândul său trei locuri şi se află acum pe 6, cu 4.385 puncte.

Lider al acestei ierarhii se menţine britanicul Andy Murray, cu 11.540 puncte, urmat de sârbul Novak Djokovic, cu 9.825 puncte, în timp ce pe poziţia a treia a urcat Stanislas Wawrinka (5.695 puncte), elveţianul devansându-l pe canadianul Milos Raonic (4.930 puncte).

Cel mai bine clasat jucător român este Marius Copil, aflată pe locul 129, cu 464 puncte, mai jos cu două poziţii mai sus faţă de ierarhia precedentă. Adrian Ungur a urcat trei locuri şi se află pe 313, iar celălalt component al echipei de Cupa Davis a României pentru meciul cu Belarus, debutantul Nicolae Frunză a urcat un loc şi este pe 581.

La dublu, Horia Tecău a urcat un loc şi se află acum pe 18, cu 3.470 puncte, în timp ce Florin Mergea a făcut un salt de patru locuri, până pe 23, cu 3.010 puncte.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...