Ungur deschide meciul cu Belarus

0

 

România speră să treacă de Belarus în meciul din primul tur al Grupei I Cupa Davis.

 

Meciul dintre tenismanul român Adrian Ungur și Ilia Ivașka va deschide confruntarea dintre echipele României și Belarus, din primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, astăzi, la ora 10:00 (ora României), potrivit Agerpres.

Ungur (32 ani, 313 ATP) îl va întâlni în premieră pe Ivașka (22 ani, 175 ATP).

Al doilea meci de simplu îi va opune pe Egor Gherasimov (24 ani, 341 ATP) și pe Marius Copil (26 ani, 129 ATP). Cei doi și-au împărțit victoriile la cele două dueluri directe de până acum, ambele desfășurate la Bratislava (challenger). Belarusul a câștigat în 2015, în semifinale, cu 7-6 (4), 2-6, 6-2, iar Copil s-a impus în 2016, în sferturi, cu 7-6 (4), 7-6 (5).

Sâmbătă, meciul de dublu va avea loc de la ora 12:00 și se va disputa între perechea Egor Gherasimov/Max Mirnîi și cuplul Nicolae Frunză/Horia Tecău.

Gherasimov ocupă locul 776 în ierarhia mondială de dublu, iar Mirnîi se află pe 25. Tecău, fost partener al lui Mirnîi, este pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu, în timp ce Frunză se află pe 524.

Duminică, penultimul meci de simplu se va juca, de la ora 10:00, între Ivașka și Copil. Arădeanul s-a impus în singura partidă directă, în 2015, la Istanbul, cu 7-6 (4), 5-7, 6-4, în optimile de finală. Cel din urmă meci de simplu se va disputa între Gherasimov și Ungur. Ungur s-a impus în singurul lor meci de până acum, în 2014, cu 6-3, 6-3, în calificările turneului ATP de la București.

 „Am venit aici (n.r. – la Minsk) cu o echipă mare, suntem optimişti şi ştim că este un meci foarte important pentru noi. Horia a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice şi suntem foarte mândri de el şi de coechipierul lui de la Olimpiada şi de la Cupa Davis, Florin Mergea, care, din păcate, nu a putut veni cu noi. Oricum, Horia a jucat foarte bine în trecut alături de Marius Copil în Cupa Davis, Marius a jucat bine cu Adrian Ungur, când au câştigat turneul de la Bucureşti, aşa ca suntem gata de meci”, a conchis Andrei Pavel.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2005, când România s-a impus cu 3-2 la Brașov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Volcikov/Mirnîi.

Deja ai votat!
se încarcă...