marți, martie 19, 2024
AcasăSportUEFA a plătit pentru jucătorii de la Euro 2016

UEFA a plătit pentru jucătorii de la Euro 2016

 

UEFA a recompensat cu 150 milioane euro cluburile care au avut jucători convocaţi la echipe naţionale pentru Euro 2016, atât în preliminarii, cât şi la turneul final, a informat ieri forul european de fotbal, iar cluburile româneşti au primit 1,2 milioane euro, transmite Agerpres.

641 cluburi din 54 de ţări au beneficiat de aceste plăţi de solidaritate, în compensaţie pentru perioada în care echipele de club nu s-au putut baza pe jucătorii internaţionali. Pentru meciurile din preliminarii, fiecare club a primit suma medie de 3.536 euro pentru fiecare jucător inclus în lotul de 23 al primei reprezentative, indiferent dacă a jucat sau nu. Pentru turneul final, suma medie pentru fiecare jucător a fost de 7.321 euro pe zi la cluburile din prima categorie, 4.821 pentru cluburile din categoria a doua, respectiv 2.410 euro pentru cluburile din categoria a treia.

Steaua a primit cei mai mulţi bani, peste 500.000 de euro, iar campioana Astra Giurgiu e a doua, cu 300.000 de euro. Nu mai puţin de 13 cluburi româneşti au încasat 1.290.391,14 euro. Printre echipele care au fost recompensate de UEFA se numără şi FC Botoşani. Clubul local a primit 13.000 de euro. „Sunt bani pentru cei doi foşti internaţionali pe care i-am avut în lot. Este vorba de Deivydas Matulevičius şi Plamen Iliev. Poate fi o reţetă financiară interesantă aşa că ar trebui să dăm mai mulţi jucători la echipele naţionale. Să sperăm că Andrei Miron va reuşi să facă pasul la echipa mare. El, în acest moment, este monitorizat de către staff-ul tehnic, mai ales că nu prea avem fundaşi centrali atât de redutabili în acest moment”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a declarat că este mulţumit că „am fost capabili să furnizăm beneficii financiare atâtor cluburi şi de toate mărimile, cu scopul de a răsplăti contribuţia lor la Euro 2016”.

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele European Club Association (ECA), a reamintit că „este important şi corect să fie recunoscute şi răsplătite eforturile cluburilor care investesc resurse substanţiale în dezvoltarea jucătorilor. ECA este mulţumită că un acord serios cu UEFA a fost încheiat şi de care beneficiază atât de multe cluburi din toată Europa”. Rummenigge a amintit că pe când era jucător disputa maxim opt meciuri internaţionale pe sezon, iar acum se joacă şi 15.

Conform cifrelor avansate de UEFA, Juventus este marea beneficiară a plăţilor compensatorii după Euro 2016 cu un total de 3,48 milioane euro, urmată de Liverpool (3,39) şi Tottenham (3,07).

Un acord similar există între cluburi şi FIFA privind Cupa Mondială.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...