miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSportPromovare aşteptată 35 de ani

Promovare aşteptată 35 de ani

Echipa oraşului Darabani porneşte cu prima şansă în returul de azi al barajului pentru promovarea în Liga a III-a.

 

Sănătatea Darabani va disputa astăzi, de la ora 17.30, meciul retur din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a, adversară fiindu-i Viitorul Curiţa, campioana județului Bacău, partida urmând să înceapă de la scorul de 1-0.

Spre deosebire de Viitorul Curița, care este o echipă tânără, având doar doi ani de existență, ACS Sănătatea Darabani are o istorie îndelungată, chiar dacă fără rezultate remarcabile.

Este abia a doua oară când echipa din Darabani reușește să câștige Campionatul Județean de Fotbal Botoșani, precedenta performanță de acest fel consemnându-se în urmă cu 35 de ani.

De-a lungul existenței sale echipa din Botoşani a mai evoluat sub denumirile Recolta Darabani și CS Darabani, în timc ce actuala denumire a fost adoptată în urmă cu doi ani, când echipa a fost preluată de noul investitor, Dumitru Dănilă.

ACS Sănătatea Darabani este antrenată de Victor Gălușcă și de Radu Cașuba, acesta din urmă fiind cel mai reprezentativ personaj al echipei.

Născut pe 4 septembrie 1962, la Vatra Dornei, Radu Cașuba (54 de ani) a avut nu mai puțin de 177 de prezențe în Liga 1, în care a înscris 32 de goluri, evoluând pe postul de atacant. Radu Cașuba are și o selecție la naționala olimpică a României.

Cei mai cunoscuți jucători din lotul echipei din Darabani sunt Alexandru Stancoschi, Adrian Cososchi și Adrian Ghiorghiciuc, care au jucat o vreme în Liga a II-a.

ACS Sănătatea Darabani mizează pe un buget de aproximativ 40-50.000 de lei, asigurat de Primăria Darabani și Consiliul Local Darabani, plus contribuția sponsorilor, cel mai important fiind SAGROD, un abator din localitate, cu o activitate în domeniu de peste 20 de ani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
11.1 °
9.3 °
86 %
2.7kmh
100 %
mar
11 °
mie
11 °
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...