Promovare aşteptată 35 de ani

0

Echipa oraşului Darabani porneşte cu prima şansă în returul de azi al barajului pentru promovarea în Liga a III-a.

 

Sănătatea Darabani va disputa astăzi, de la ora 17.30, meciul retur din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a, adversară fiindu-i Viitorul Curiţa, campioana județului Bacău, partida urmând să înceapă de la scorul de 1-0.

Spre deosebire de Viitorul Curița, care este o echipă tânără, având doar doi ani de existență, ACS Sănătatea Darabani are o istorie îndelungată, chiar dacă fără rezultate remarcabile.

Este abia a doua oară când echipa din Darabani reușește să câștige Campionatul Județean de Fotbal Botoșani, precedenta performanță de acest fel consemnându-se în urmă cu 35 de ani.

De-a lungul existenței sale echipa din Botoşani a mai evoluat sub denumirile Recolta Darabani și CS Darabani, în timc ce actuala denumire a fost adoptată în urmă cu doi ani, când echipa a fost preluată de noul investitor, Dumitru Dănilă.

ACS Sănătatea Darabani este antrenată de Victor Gălușcă și de Radu Cașuba, acesta din urmă fiind cel mai reprezentativ personaj al echipei.

Născut pe 4 septembrie 1962, la Vatra Dornei, Radu Cașuba (54 de ani) a avut nu mai puțin de 177 de prezențe în Liga 1, în care a înscris 32 de goluri, evoluând pe postul de atacant. Radu Cașuba are și o selecție la naționala olimpică a României.

Cei mai cunoscuți jucători din lotul echipei din Darabani sunt Alexandru Stancoschi, Adrian Cososchi și Adrian Ghiorghiciuc, care au jucat o vreme în Liga a II-a.

ACS Sănătatea Darabani mizează pe un buget de aproximativ 40-50.000 de lei, asigurat de Primăria Darabani și Consiliul Local Darabani, plus contribuția sponsorilor, cel mai important fiind SAGROD, un abator din localitate, cu o activitate în domeniu de peste 20 de ani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...