spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportCampioana Europei, aproape de Cupa Confederaţiilor

Campioana Europei, aproape de Cupa Confederaţiilor

Portugalia s-a calificat sâmbătă în penultimul act al competiţiei din Rusia, după ce a trecut uşor de Noua Zeelandă.

 

Reprezentativa de fotbal a Portugaliei, campioana Europei, a acces în semifinalele Cupei Confederațiilor, după ce a învins Noua Zeelandă cu scorul de 4-0 (2-0), sâmbătă seara, la Sankt Petersburg, într-un meci din Grupa A a competiției găzduite de Rusia.

Golurile au fost înscrise de Cristiano Ronaldo (minutul 33, din penalty), Bernardo Silva (37), Andre Silva (80) și Nani (90+1). Grație acestui rezultat, Portugalia a câștigat Grupa A, încheind cu şapte puncte și cu un golaveraj mai bun decât al Mexicului.

Selecționerul portughez Fernndo Santos a efectuat mai multe schimbări în formula de start față de meciul cu Rusia, dar l-a păstrat în primul unsprezece pe starul Cristiano Ronaldo.

Noua Zeelandă, care era deja eliminată înaintea partidei, a început curajos, dând o replică onorabilă.

Ronaldo a lovit transversala cu o lovitură de cap în minutul 28.

Același Ronaldo a transformat în minutul 33 un penalty obținut de Danilo. Ronaldo a ajuns astfel la 75 de goluri la națională.

După doar patru minute, Bernardo Silva a mărit diferența cu un șut din apropiere, după centrarea lui Eliseu.

Portugalia a controlat autoritar actul secund și scorul ar fi fost mai mare fără intervențiile portarului Marinovic. Andre Silva a înscris în minutul 80, iar Nani, intrat în locul lui Ronaldo, a închis tabela în primul minut de prelungire.

Noua Zeelandă a încheiat grupa pe ultimul loc, cu 0 puncte.

Portugalia nu va conta în semifinale pe fundașul Pepe, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Arbitru asistent video la acest meci a fost românul Ovidiu Hațegan.

 

Ţara gazdă, eliminată de Mexic

 

În semifinale s-a calificat şi naţionala Mexicului, după ce sâmbătă seara, la Kazan, într-un meci din Grupa A, a învins cu scorul de 2-1 (1-1) echipa Rusiei, gazda competiției, care a fost eliminată. Rusia a marcat prin Aleksandr Samedov (minutul 25), iar pentru Mexic au punctat Nestor Araujo (30) și Hirving Lozano (52). Mexicul a încheiat pe locul 2 grupa, cu 7 puncte, fiind devansată la golaveraj de Portugalia. Rusia a ocupat locul 3, cu 3 puncte.

Rusia a atacat în startul meciului și a cerut penalty în minutele 6 şi 17, însă fără succes. În minutul 24, Smolov a lovit bara, iar un minut mai târziu Samedov a înscris cu un șut plasat (25). Cinci minute mai târziu, Mexicul a egalat prin Araujo.

În actul secund, Samedov a înscris în minutul 47, însă golul a fost anulat, corect, pentru ofsaid. După ce a preluat conducerea în minutul 52 prin Lozano, Mexicul a avut, de asemenea, un gol anulat pentru ofsaid.

Rusia a ripostat prin Smolnikov, însă nu a înscris. Mexicul a dovedit luciditate și a controlat partida până la final, având o posesie de 64%, față de 36% a gazdelor.

Trebuie notat că echipa Mexicului a fost condusă în toate cele trei meciuri pe care le-a jucat până acum la Cupa Confederațiilor, dar în final a obținut două victorii și o remiză.

Formația antrenată de Juan Carlos Osorio nu va conta în semifinale pe Guardado, suspendat pentru cumul de cartonașe.

Din grupa B s-au calificat în semifinale Chile și Germania.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...