Record stabilit de Claudiu Niculescu

 

Tehnicianul echipei care a câştigat Supercupa României la Botoşani este singurul care are în palmares trofeul atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

 

Claudiu Niculescu, antrenorul FC Voluntari, a intrat în istoria fotbalului românesc la Botoşani. După succesul obţinut duminică seara de echipa sa, FC Voluntari, în faţa Viitorului Constanţa, scor 1-0 (1-0), în Supercupa României, Niculescu a devenit român care a reuşit să câştige Cupa şi Supercupa atât ca antrenor, cât şi ca jucător.

„Chiar nu ştiam de această statistică. Sunt foarte bucuros pentru acest trofeu. Am înţeles că ar exista şi o primă, dar ar veni în toamnă. În primul meci de la Botoşani am pierdut cu 3-0, însă acum plec fericit de la Botoşani”, a declarat Claudiu Niculescu.

Prima pentru câştigarea Supercupei României de către FC Voluntari, potrivit Digi Sport, ar fi de 30.000 de euro, sumă care se va împărţi între jucători şi staff-ul echipei.

 

Obiectiv modest pentru Voluntari

 

În altă ordine de idei, tehnicianul care a revitalizat formaţia ilfoveană, reuşind după ce a salvat-o de la retrogradare să câştige două trofee a afirmat că obiectivul FC Voluntari în noul sezon este clasarea în primele 10. „Avem un început greu de sezon, jucăm cu FCSB în prima etapă. Unde văd Volunatriul? Tot în primele 10 echipe din campionatul intern. V-am spus, cea mai mare problemă este că vine meciul cu Steaua şi avem mulţi jucători accidentaţi. Sunt obosit, pentru că venim după două săptămâni de cantonament cu o uşoară haltă la Mogoşoaia. Mulţi absenţi din păcate, avem jucători accidentaţi destul de grav. Am venit fără Cernat, Voduţ, Filipov, Achim. Problema nu ar fi că nu avem un lot numeros, problema e că avem câteva posturi pe care avem un singur fotbalist. Ne calmăm puţin după victorie şi după discutăm”, a afirmat Claudiu Niculescu.

FC  Voluntari s-a impus pe „Municipal” în faţa campioanei en-titre a României, Viitorul Constanţa, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Costin Lazăr în minutul 12, la capătul unui meci modest.

Constănţenii au fost nevoiţi să joace mai bine de 60 de minute în inferioritate numerică în supercupă. Avertizat cu galben în minutul 15, pentru un fault la mijlocul terenului, Ionuţ Vână a recidivat în minutul 32 şi a fost eliminat de centralul Sebastian Colţescu, elevii lui Hagi nereuşind până la final să mai revină pe tabela de marcaj.

Deja ai votat!