vineri, martie 29, 2024
AcasăSportHalep ratează din nou locul 1

Halep ratează din nou locul 1

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon şi, totodată, şansa de a deveni numărul unu mondial, aseară, după ce a fost învinsă de britanica Johanna Konta cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4, în sferturile de finală ale celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.

Simona Halep a început perfect meciul de ieri şi a condus cu 3-0 şi 4-1. La mijlocul primului set, Konta a făcut re-break-ul şi a egalat pe tabelă ducând meciul în tiebreak, unde Simona s-a impus cu 7-2.

În setul secund s-a mers cap la cap, ambele jucătoare servind foarte bine şi neavând probleme pe propriul serviciu. La fel ca în primul set jocul s-a dus în tiebreak, dar de această dată ocupanta locului 7 s-a impus, scor 7-5, după ce Simona Halep a condus cu 5-4, şi a trimis meciul în decisiv.

Românca a început setul trei cu un game şi jocul a mers de la egal la egal până la 2-2, când Konta a făcut break-ul şi nu i-a mai dat nicio şansă Simonei.

Konta e prima jucătoare britanică ce ajunge în semifinale la Wimbledon după 39 de ani!

Aseară, Simona Halep a ratat cea de-a treia şansă consecutivă de a ajunge numărul 1 mondial. După turneele de la Roland Garros şi Eastbourne, românca de 25 de ani a fost aproape de performanţa istorică şi la Wimbledon.

Halep avea nevoie de victorie în meciul cu Johanna Konta pentru a-i lua locul lui Angelique Kerber în fotoliul de lider şi a fost la două puncte distanţă de această performanţă, în tiebreak-ul setului secund.

La Roland Garros, Simona avea nevoie să câştige turneul, dar a fost oprită chiar în finală de Jelena Ostapenko, care s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-3.

La următorul turneu la care a participat, la Eastbourne, ea avea nevoie să ajungă în finala turneului, dar, la fel ca la Wimbledon, s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Caroline Wozniacki, 7-5, 4-6, 1-6.

Astfel, Ilie Năstase rămâne singurul român care a ocupat locul 1 la simplu. Fostul campion de la US Open şi Roland Garros a fost chiar primul lider mondial din era „Open”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...