FRF a stabilit programul Cupei României

0

 

Şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal vor fi deschise de meciul dintre FC Argeş şi CSM Poli Iaşi, pe 24 octombrie (ora 16:00), şi se vor încheia cu partidele susţinute de CFR Cluj şi Dinamo, în deplasare, pe 26 octombrie.

Federaţia României de Fotbal (FRF) a anunţat programul meciurilor, în exprimării opţiunilor de către posturile deţinătoare ale drepturilor TV.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia.

 

Programul partidelor din Cupa României

marţi, 24 octombrie

FC Argeş (Liga a II-a) – CSM Poli Iaşi, ora 16:00

Petrolul Ploieşti (Liga a III-a) – CS Mioveni (Liga a II-a), ora 18:00

„U” Cluj (Liga a III-a) – Ştiinţa Miroslava (Liga a II-a), ora 19:00

Sepsi Sf. Gheorghe – CS „U” Craiova, ora 20:30

miercuri, 25 octombrie

AFC Hermannstadt (Liga a II-a) – FC Voluntari, ora 14:00

CS Afumaţi (Liga a II-a) – UTA Arad (Liga a II-a), ora 14:30

Unirea Slobozia (Liga a III-a) – ASA Târgu Mureş (Liga a II-a) , ora 14:30

Academica Clinceni (Liga a II-a) – Chindia Târgovişte (Liga a II-a), ora 14:30

Metaloglobus Bucureşti (Liga a II-a) – Gaz Metan Mediaş, ora 14:30

Dacia Unirea Brăila (Liga a II-a) – Juventus Bucureşti, ora 14:30

CSM Şcolar Reşiţa (Liga a II-a) –  Viitorul Constanţa, ora 14:30

ASU Poli Timişoara (Liga a II-a) – ACS Poli Timişoara, ora 16:00

Concordia Chiajna – Astra Giurgiu, ora 18:00

Sănătatea Cluj-Napoca (Liga a III-a) – FCSB, ora 20:30

joi, 26 octombrie

FC BOTOŞANI – CFR Cluj, ora 18:00

Aerostar Bacău (Liga a III-a) – Dinamo, ora 21:00

Deja ai votat!