Meci decisiv cu Dinamo

0

Victoria din meciul cu Juventus Bucureşti i-a apropiat pe „alb-roşii” la patru puncte de FC Botoşani.

 

Dinamo, viitoarea adversară a FC Botoşani, a urcat pe loc de play-off înaintea duelului de luni, de pe „Municipal”, cu trupa pregătită de Costel Enache. „Alb-roşii” au învins cu 3-0 nou-promovata Juventus şi s-au apropiat la patru puncte de botoşăneni.

În aceste condiţii meciul de luni, 23 octombrie, din cadrul etapei a  XV-a a Ligii I, devine unul extrem de interesant. O eventuală victorie a botoşănenilor i-ar distanţa de dinamovişti la şapte puncte, elevii lui Costel Enache urmând a lua în acest caz o opţiune serioasă la play-off. De altfel, Costel Enache, antrenorul FC Botoşani, a declarat că se aşteptă la un meci greu cu Dinamo şi a spus că, deşi în tur, pe Naţional Arena, elevii săi s-au impus la limită cu 1-0, cu mult noroc, aşa cum au spus specialiştii la vremea respectivă, lucrurile nu au sta deloc aşa în opinia sa. „Nu ştiu dacă a fost chiar cu noroc. Poate la Dinamo am avut şansă la câteva situaţii bune ale lor în prima repriză, dar repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, am avut şi acea bară a lui Golofca.  Sunt lucruri în fotbal care undeva se echilibrează. De aceea, mă aştept la o replică foarte dură din partea lui Dinamo”, a declarat Costel Enache.

De partea cealaltă, după ce a obţinut prima victorie de când a preluat Dinamo, Vasile Miriuţă a declarat că va veni la Botoşani pentru a câştiga acest meci şi a spus că Dinamo nu-şi permite luxul unui eşec sau semieşec pe „Municipal”, dorinţa sa fiind aceea de a recupera cât mai repede ecartul de patru puncte care îi despart pe „alb-roşii” în clasament atât de botoşăneni, cât şi de cei de la Astra Giurgiu, formaţie aflată pe locul 4. „Ne dorim să nu mai ieşim din zona de play-off. Obiectivul nostru e să fim în primele şase. Trebuie să rămânem modeşti. În etapa viitoare vom juca cu FC Botoşani, dar mergem acolo să câştigăm”, a declarat Vasile Miriuţă.

Tehnicianul s-a declarat fericit pentru succesul cu 3-0 obţinut de elevii săi contra nou promovatei Juventus, dar a spus că a tremurat puţin în prima repriză când oaspeţii au avut un penalty. „Suntem modeşti, băgăm coada între picioare, muncim şi sigur vor veni şi rezultatele. Am tremurat puţin la acel penalty, venit după o eroare a lui Dudea, dar pe urmă ne-am revenit şi cred că am făcut un joc bun. Trebuie să mai înveţe şi să nu mai facă alunecări acolo. A fost o victorie muncită. Mai avem mult de muncă însă pentru moral chiar aveam nevoie de acest succes. S-a bucurat mult şi Costache că a dat gol, chiar dacă norocos, dar e important pentru el. Mă bucur şi pentru Katsikas, îi vor da încredere aceste goluri, am lucrat fazele fixe şi iată că au venit şi roadele. Am testat pe final şi un sistem mai ofensiv, încercăm tot felul de variante pentru a fi pregătiţi în orice situaţie”, a conchis Miriuţă.

Deja ai votat!