Halep termină anul pe locul 1 în lume

0

Jucătoarea română de tenis a primit trofeul de lider mondial WTA la final de sezon.

 

Simona Halep a primit ieri trofeul de lider mondial WTA la final de sezon. „Este uriaş ce am făcut pentru ţara noastră. E o ţară mică şi sunt prima jucătoare care a reuşit acest lucru. Poate voi avea câteva evenimente în plus, dar mă voi bucura de ele. E frumos. E cel mai bun moment al carierei mele şi nu mă pot plânge de acest lucru”, a declarat Halep, emoţionată, după primirea trofeului, potrivit site-ului WTA.

Halep este a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975. „Este o onoare să fiu al 13-lea – de fapt, e numărul meu norocos – lider mondial la finalul anului. E un sentiment frumos. Toată munca pe care au făcut-o anul acesta îşi arată roadele”, a afirmat Halep.

Românca a urcat pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie, devenind al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziţie. Realizarea a venit după o victorie în faţa letonei Jelena Ostapenko, în semifinale, la Beijing.

„Cel mai frumos moment pot spune că l-am avut pe teren, când am câştigat cu Ostapenko la Beijing Dar e cu atât mai special să închei anul pe primul loc, cu atât mai mult cu cât sunt atât de puţine jucătoare care au terminat anul din postura de lider, e mai special şi mai dificil de făcut asta”, a mărturisit Simona.

După ce a primit inelul de lider mondial din partea reprezentantei Tiffany T, Simona Halep a declarat amuzată: „Nu mă logodesc. Sunt logodită cu tenisul!”

Deja ai votat!