Hamilton s-a încoronat din nou rege în F1

0

Pilotul britanic a devenit pentru a patra oară campion mondial în competiţia automobilistică cea mai urmărită.

 

Lewis Hamilton (Mercedes) a devenit campion mondial de Formula 1 pentru al patra oară în cariera sa, duminică seară, după ce a terminat pe locul 9 în Marele Premiu al Mexicului, în timp ce rivalul său, germanul Sebastian Vettel (Ferrari), s-a clasat pe locul 4 în cursa câştigată de olandezul Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton, 32 de ani, s-a alăturat, în privinţa palmaresului, germanului Sebastian Vettel şi francezului Alain Prost, fiind devansat doar de Michael Schumacher, care a cucerit şapte titluri şi de argentinianul Juan Manuel Fangio (cinci titluri).

„Mi se pare ireal”, a spus Hamilton, ţinând pe umeri drapelul Marii Britanii. „Mulţumesc echipei mele care a fost incredibilă în ultimii cinci ani, sunt mândru că fac parte din aceasta. Nu ştiu ce s-a întâmplat la început, dar nu am renunţat”, a afirmat campionul mondial, referindu-se la acroşajul în care a fost implicat chiar la începutul cursei alături de Vettel.

Ajuns în Mexic cu 66 puncte avans, liderul clasamentului mondial nu avea nevoie decât de un loc 5 în cazul unei victorii al lui Vettel, însă germanul şi-a complicat situaţia, lovindu-l pe Max Verstappen, în final câştigător, apoi pe Hamilton în primele două viraje.

Primul a trecut linia de sosire olandezul Max Verstappen, urmat de finlandezul Valtteri Bottas şi de Kimi Räikkönen.

Marele Premiu al Mexicului a fost antepenultima cursă din actualul sezon de Formula 1, ultimele două întreceri fiind Sao Paolo (Brazilia – 12 noiembrie) şi Abu Dhabi (26 noiembrie).

+0 -0
se încarcă...