FC Botoşani, a şasea şansă la câştigarea Cupei

0

 

Revelaţia din acest an a Ligii I, FC Botoşani, formaţie care a produs surpriza 16-imilor de finală ale Cupei României eliminând la penalty-uri CFR Cluj, este creditată de casele de pariuri cu a şasea şansă la câştigarea trofeului ediţiei 2017-2018. Echipa pregătită de Costel Enache, care în optimi va evolua împotriva campioanei en-titre a Ligii I, Viitorul Constanţa, într-un meci programat într-o singură manşă pe Stadionul „Municipal” din Botoşani, are o cotă de 17,00 la câştigarea trofeului.  De altfel, botoşănenii au un obiectiv clar trasat de conducere şi anume, calificarea în fazele superioare ale competiţiei. „Cupa este un obiectiv important pentru noi. Chiar dacă nu au fost sorţii de partea noastră, cred că putem să ne batem de la egal la egal cu Viitorul şi, cu sprijinul publicului, să nu mai ajungem la penalty. A fost frumos cu CFR, e frumos să ajungi la penalty, dar să fii câştigător. Bucuria e şi mai mare”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele de onoare al FC Botoşani.

Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, s-a declarat încântat de adversarul hărăzit de sorţi, mai ales că meciul din optimi se va juca pe „Municipal”. „Este o tragere frumoasă şi bine că jucăm la Botoşani. Mulţumim lui Dumnezeu că ne dă provocări din acestea frumoase şi aducem echipe puternice pentru publicul botoşănean. Cel mai greu adversar l-am întâlnit în primul tur (n.r. – CFR Cluj). Viitorul este o echipă în formă, dar echipa aceasta în formă am mai bătut-o în campionat odată şi am dominat-o, de ce n-am mai face şi acum?”, a spus Valeriu Iftime.

Costel Enache susţine că FC Botoşani are „gena de sportivi, de competiţie” şi că-şi doreşte să ajungă în sferturile de finală. „Chiar dacă nu avem Cupa ca obiectiv prioritar, noi avem gena asta de sportivi, de competiţie şi ne dorim să câştigăm indiferent de adversar. Vom face totul ce putem cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie să ducem lupta pe cele două fronturi pe care suntem angajaţi cât mai mult timp, pentru că respectăm competiţiile”, a afirmat tehnicianul botoşănenilor.

Favorită la câştigarea ediţiei 2017-2018 a Cupei României este FCSB, urmată de CSU” Craiova şi Dinamo.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc marţi/miercuri/joi 28/29/30 noiembrie cu începere de la ora 13:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Deja ai votat!