sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportCostel Enache i-a pus gând rău lui Hagi

Costel Enache i-a pus gând rău lui Hagi

După ce în 16-imile de finală ale Cupei României a reuşit să elimine CFR Cluj, FC Botoşani va încerca mâine seară de la ora 21:00 să scoată din competiţie campioana en-titre a României, Viitorul Constanţa, într-un meci pe care elevii lui Coste Enache îl vor susţine în optimile de fianlă ale competiţiei.

Aflaţi pe locul 4 în Liga I la doatr trei puncte de FCSB, ocupanta locului secund în campionat, elevii lui Costel Enache sunt convinşi că pot elimina Viitorul din competiţie şi de a-şi continua astfel parcursul de vis din această toamnă.

Cu toate că „Regele” Gică Hagi a declarat că va aborda acest meci cu mai mulţi puşti din Academie, Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani a spus că indiferent de numele adversarilor, elevii săi trebuie să facă totul pentru a se califica în sferturile de finală ale competiţiei.

„Jocurile de cupă sunt meciuri speciale, dar cu aceeşi importanţă. Am trecut de o etapă grea, e de datoria noastră să încercăm să mergem cât mai departe putem. E un meci deschis oricărui rezultat, în primul rând prin faptul că meciurile de cupă sunt de aşa natură, iar în al doilea rând e un joc dificil ţinând cont de adversarul pe care îl avem. Nu îmi fac planuri în funcţie de ce discută ceilalţi. Mă bazez pe jucătorii pe care îi am la dispoziţie. Eu acolo vreau să scot în evidenţă rezultatele bune, performanţele. Faptul că jucătorii sunt dispuşi la efort, sunt responsabili, au atitudine şi muncesc foarte serios. Asta ne va ţine în continuare în viaţă. Jocurile de cupă sunt abordate oarecum altfel. Ideea este că orice schimbare într-un joc de cupă aduce imediat şi o schimbare de tactică, de strategie. Ne dorim calificarea, nu putem ascunde lucrul acesta. Ne dorim continuitatea, în primul rând. E una din valorile de care vorbim. Vrem continuitate, vrem să confirmăm lucrurile bune pe care le-am făcut şi calificarea cu atât mai mult”, a declarat Costel Enache.

Tehncianul FC Botoşani a spus că meciul de mâine din Cupa României va fi total diferit faţă de cel din campionat pe care elevii săi l-au câştigat cu 1-0 în turul acestui sezon pe „Municipal”.

„Meciul va fi diferit faţă de cel din campionat cu Viitorul. Jocurile de Cupă sunt abordate oarecum altfel, însă ideea este că orice schimbare dintr-un meci de cupă aduce imediat schimbarea de strategie. În campionat se gestionează altfel lucrurile, vorbim de o competiţie pe termen lung pe când aici nu mai avem timp. Ne dorim calificarea şi continuitate, să confirmăm lucrurile bune pe care le-am făcut. Vreau să sublinez că ne aşteaptă un joc foarte, foarte greu. Ne ajută oarecum că jucăm acasă, nu avem drumuri de făcut, pe fondul de oboseală mentală. Drumurile foarte lungi nu sunt de dorit”, a adugat Costel Enache.

Partida FC Botoşani- Viitorul Constanţa, meci contând pentru optimile de finală ale ediţiei 2017-2018 a Cupei României va începe la ora 21:00.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...