Coşmarul Simonei Halep reintră în ring

Americanca Serena Williams, fostul lider mondial al tenisului feminin profesionist, care a adus pe lume primul său copil în luna septembrie, își va face „foarte probabil” revenirea în activitatea competițională în luna ianuarie cu ocazia Openului Australiei, a declarat, miercuri, directorul primului turneu de Mare Șlem al anului, informează AFP.

„Ea a obținut viza, se antrenează și s-a înscris la turneu”, a explicat Craig Tiley pentru publicația Herald Sun, un cotidian din Melbourne. „Nu există nicio îndoială pentru noi că va fi pregătită pentru această competiție”, a adăugat directorul turneului referitor la campioană, care a câștigat Australian Open pentru a șaptea oară în luna ianuarie a anului trecut pe când era însărcinată.

Australianca Margaret Court deține recordul numărului de titluri la simplu câștigate în turneele de Mare Șlem (24), iar Serena Williams (36 ani), care nu a mai jucat din aprilie, se află la doar un pas de a o egala.

Câștigătoarea finalei feminine de simplu de la Australian Open va încasa 4 milioane de dolari australieni (3 milioane dolari americani), mai exact cu 300.000 dolari australieni mai mult decât anul acesta, iar premii totale vor fi cu 10 la sută mai mari decât la ediția din 2017, 55 milioane dolari australieni (42 milioane dolari).

Deja ai votat!