vineri, martie 29, 2024
AcasăSportRusia va contesta suspendarea de la Jocurile Olimpice de iarnă

Rusia va contesta suspendarea de la Jocurile Olimpice de iarnă

Președintele Comitetului Olimpic Rus, Aleksandr Jukov, suspendat marți de Comitetul Executiv al CIO din funcția sa de membru al Comitetului Olimpic Internațional, a declarat că sportivii ruși vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva suspendării participării Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

CIO a suspendat Rusia de la Jocurile care vor avea loc la PyeongChang (Coreea de Sud), între între 9 și 25 februarie 2018, dar i-a autorizat pe sportivii ruși „curați” să concureze sub drapelul olimpic.

Forul olimpic mondial va refuza orice acreditare la Jocuri a unui oficial din Ministerul rus al Sporturilor. Vitali Mutko, ministrul Sporturilor, și adjunctul său, Iuri Nagornîh, au fost suspendați de la orice viitoare participare la Jocurile Olimpice, Dmitri Cernîșenko, fostul director al Comitetului de organizare pentru JO 2014 de la Soci, a fost retras din Comisia de Coordonare pentru JO din 2022 de la Beijing, iar Comitetul Olimpic Rus va fi obligat să plătească suma de 15 milioane de dolari către CIO, drept costuri de anchetă și contribuție la instituirea Autorității Independente de testare (ITA).

O purtătoare de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a scris în rețelele de socializare după decizia CIO: ”Nu vom putea fi doborâți niciodată. Nici de un război mondial, nici de căderea Uniunii Sovietice, nici de sancțiuni. Le primim și vom supraviețui”.

Președintele Federației ruse de bob, Aleksandr Zubkov, s-a declarat șocat de sancțiunea CIO. ”Sunt pur și simplu șocat de ce se întâmplă și de decizia lui Thomas Bach legată de țara noastră și de sportivii noștri”, a spus Zubkov pentru Reuters.

Zubkov a fost deposedat luna trecută de două medalii de aur cucerite la JO din 2014, de la Soci, și interzis pe viață de la Jocurile Olimpic din cauza încălcării regulamentului antidoping.

El s-a declarat nevinovat și a anunțat că va face apel la TAS pentru sancțiunile dictate împotriva boberilor ruși.

Și președintele Federației ruse de curling a condamnat decizia CIO, susținând că este neprofesionistă.

”Consider că hotărârea CIO este neprofesionistă. Sunt profund convins că a fost luată în urma presiunilor. Cineva dorea ca Rusia să nu participe la Jocuri”, a afirmat Dmitri Svișcev.

Cunoscutul hocheist rus Ilia Kovalciuk i-a îndemnat pe sportivii ruși ”curați” să participe la Jocurile de la PyeongChang.

”Cu toții înțelegem perfect că decizia CIO este una pur politică și înțelegem împotriva cui este direcționată”, a declarat Kovalciuk pentru R-Sport. ”Era clar că va fi o astfel de decizie. Dar dacă sportivii vor merge la Jocuri, asta va uni țara. Toți sportivii curați trebuie să participe”, a îndemnat Kovalciuk, fost jucător în NHL, la Atlanta Thrashers și New Jersey Devils.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...