LPF vine în sprijinul cluburilor cu probleme financiare

Măsură istorică luată de Liga Profesioniastă de Fotbal! Adunarea Generală a LPF a decis ca echipele care nu se pot susține în Liga I din cauza problemelor financiare și asupra cărora există riscul retragerii din competiție s primeaască banii din drepturile TV după fiecare meci şi nu în două tranşe ca restul grupărilor.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat într-o conferință de presă, că Adunarea Generală a luat această decizie pentru protejarea celorlalte cluburi. „S-a luat o decizie pentru evitarea situației prejudicierii celorlalte cluburi în cazul în care un club refuză să mai participe în competiție pe parcursul desfășurării acesteia din cauza unor probleme de natură financiară. Astfel, Adunarea Generală a decis ca atunci când există riscul retragerii din competiție, departamentul juridic să lanseze o investigație, iar apoi să se facă o propunere motivată către Adunarea Generală. Atunci Adunarea Generală poate decide ca în cazul acelui club banii din drepturile TV să nu mai fie plătiți în 2 tranşe, ci după disputarea fiecărui joc. Asta pentru că un meci reprezintă 102.600 de euro, iar acest prejudiciu ar fi suportat de către toate cele 14 cluburi prin diminuarea valorii drepturilor TV aferente sezonului respectiv”, a declarat Justin Ştefan.

În cadrul şedinţei de miercuri de la LPF s-a modificat contractul privind încasarea drepturilor TV astfel încât deținătorul să achite către LPF rata a doua în două tranşe. „Există o modificare privind încasarea drepturilor TV. Până acum LPF încasa de la deținător în două tranşe. Această modificare în contractul cu deţinătorul media menţionează că rata a doua se împarte în două, adică o parte în ianuarie şi o parte după terminarea sezonului regulat (n.r. martie). Asta şi datorită modificărilor TVA-ului”, a afirmat Ionuţ Calancia, directorul economic al LPF.

Deja ai votat!