Luptă pe viaţă şi pe moarte pentru play-off în Liga I

text

Lupta la play-off a devenit pe viaţă şi pe moarte. Rezultatele din ultima etapă au făcut ca numai puţin de patru echipe să fie despărţite de doar două puncte în lupta pentru play-off. Astfel de la locul 4, ocupat de FC Botoşani, gruparea pregătită de Costel Enache rămânând cu 35 de puncte după înfrângerea suferită cu 3-0 în runda a XXI-a a Ligi I, şi până la locul 7 pe care e află Dinamo cu 33 de puncte, diferenţa este nesemnificativă, oricare dintre cele patru echipe, FC Botoşani, Viitorul, Astra şi Dinamo fiind îndreptăţite să spere la o classare pe loc de play-off la finalul acestui sezon.

CFR Cluj, FCSB şi CSU Craiova, primele trei clasate în Liga I, nu mai pot pierde locul de play-off, însă Nicolae Dică, tehnicianul FCSB consideră că şi FC Botoşani este sigură că va fi în play-off.

Cred că cele patru, noi, Craiova, CFR şi Botoşani, vor fi în play-off. Apoi Viitorul, Astra şi Dinamo se luptă pentru cele două poziţii. Botoşaniul este o echipă care joacă foarte bine, au rezultate foarte bune mai ales pe teren propriu”, a declarat Nicolae Dică.

Cu cinci etape înainte de final, lupta pentru ultimele trei locuri din play-off este tot mai încinsă însă ultima rundă programată în acest an în Liga I, a XXII-a ar putea aduce o serie de clarificări în partea superioară. FC Botoşani se va duela la Giurgiu cu Astra, iar o eventuală victoriea echipei pregătite de Costel Enache le-ar asigura acestora 99% prezenţa în play-off, botoşănenii având dozuă meciuri facile în primăvara anului viitor, cu Juventus şi Gaz Metan Mediaş, jocuri în care pornesc clar cu prima şansă.

Interesant se anunţă a fi şi duelul dintre FCSB şi Viitorul. Un pas greşit al constănţenilor coroborat cu un rezultat pozitiv al lui Dinamo în această rundă în deplasare cu ACS Poli Timişoara, ar face ca alb-roşii să ierneze pe loc de play-off. De o victorie pentru a reintra în lupta pentru play-off ar avea nevoie şi CSM Poli Iaşi, formaţie care în această rundă a pierdut cu 2-1 meciul din deplasare cu Sepsi, rămânând pe locul 8 în Liga I dar la o diferenţă de şapte puncte de locurile 5 şi 6 pe care se află Viitorul şi Astra.

Iată programul echipelor care se bat la play-off

FC Botoșani, locul 4- 35 pct.:

Astra (d)

Juventus (a)

CSM Poli Iași (d)

Viitorul (d)

Gaz Metan (a)

Viitorul, locul 5- 34 pct.:

Chiajna (a)

FCSB (d)

Astra (a)

Juventus (d)

FC Botoşani (a)

CSM Poli Iași (d)

Astra, locul 6- 34 pct.:

FC Botoșani (a),

Viitorul (d),

Gaz Metan (a),

CFR Cluj (a),

Dinamo (a)

Dinamo, locul 7- 33 pct.:

ACS Poli (d),

CSU Craiova (a),

Chiajna (d),

FCSB (a),

Astra (d)

CSM Poli Iași, locul 8- 27 pct.:

Juventus (a),

FC Voluntari (d),

FC Botoșani (a),

ACS Poli (d),

Viitorul (a)

Deja ai votat!