Simona Halep, victorie după un meci maraton

De nu mai puţin de 3 ore şi 44 de minute şi un meci de 48 de game-uri a avut nevoie numărul unu mondial, Simona Halep, pentru a trece în turul următor la Australian Open. Tenismena româncă a întâlnit-o pe Lauren Davis, din Statele Unite, numărul 50 mondial de care a trecut în trei seturi, 4-6, 6-4 şi 15-13 în decisiv.

După ce a alergat peste 4,5 kilometri în acest meci, jucătoarei românce i-a fost greu să dea până şi declaraţiile la final. „Nu mai simt niciun muşchi în acest moment. A fost un meci epuizant, dar mă bucur că am putut să le oferim spectatorilor un astfel de meci”, a spus Halep epuizată la finalul meciului, care a devenit al patrulea cel mai lung meci de tenis feminin din istoria Australian Open. În acelaşi timp, meciul a egalat recordul de game-uri disputate la Australian Open, 48, deţinut de Arantxa Sanchez Vicario şi Chanda Rubin 4-6, 6-2, 16-14.

Simona Halep a servit de nu mai puţin de trei ori pentru câştigarea meciului, însă de fiecare dată americanca a reuşit să salveze game-urile, pentru ca apoi Simona să salveze trei mingi de meci la 11-10 şi 40-0 pentru adversară. Crampele şi-au făcut apariţia la ambele jucătoare, americanca cerând şi două pauze medicale din cauza unor probleme la degete, iar în cele din urmă Simona Halep a arătat de ce este numărul unu mondial, servind perfect şi închizând meciul la 15-13 în decisiv.

 

 

 

Deja ai votat!