Belgia = spectacol

0

Belgia este aproape calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, după ce a învins Tunisia cu scorul de 5-2 (3-1) într-un meci disputat sâmbătă, în Grupa G a competiţiei.

Belgia s-a impus categoric, fără să forţeze, după o evoluţie mult mai convingătoare decât în primul său meci din grupă, când a trecut cu 3-0 de Panama. Primele 20 de minute ale întâlnirii au fost printre cele mai spectaculoase de la acest Mondial. Golurile învingătorilor au fost semnate de Eden Hazard (minutele 6 – pen. şi 51), Romelu Lukaku (minutele 16, 45+3), Michy Batshuayi (minutul 90), iar pentru învinşi au marcat Dylan Bronn (minutul 18), Wahbi Khazri (minutul 90+3).

După acest rezultat, naţionala africană mai are şanse pur teoretice de calificare în optimi de finală. În primul meci din grupă, Tunisia a fost învinsă de Anglia după un gol primit în prelungiri (1-2). Tunisia, prima echipă africană care a obţinut o victorie la Mondial (în 1978), nu a trecut niciodată de faza grupelor la această competiţie.

Lukaku este în acest moment cel mai bun marcator de la Cupa Mondială 2018, alături de portughezul Cristiano Ronaldo, fiecare izbutind patru goluri. Lukaku, care a punctat o dată şi la ediţia precedentă, a devenit, cu cinci goluri, cel mai bun marcator al Belgiei la Cupa Mondială, egalându-l pe Marc Wilmots, fostul selecţioner al „diavolilor roşii”.

Belgia a marcat opt goluri în două meciuri de la acest Mondial, la fel ca Rusia, gazda competiţiei.

Duminică va avea loc meciul Anglia – Panama. Pe 28 iunie se vor juca ultimele partide din Grupa G, Belgia – Anglia şi Tunisia – Panama.

+0 -0
se încarcă...