Toni Kroos salvează Germania

0
SOCHI, RUSSIA - JUNE 23: Toni Kroos of Germany scores his team's second goal during the 2018 FIFA World Cup Russia group F match between Germany and Sweden at Fisht Stadium on June 23, 2018 in Sochi, Russia. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Campioana mondială en titre, Germania, a învins dramatic formaţia Suediei cu scorul de 2-1 (0-1), în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Nationalmannschaft s-a salvat in extremis, marcând golul victoriei în prelungiri, prin Toni Kroos (minutul 90+5), după ce a fost condusă la pauză prin golul lui Ola Toivonen (minutul 32), iar Marco Reus (minutul 48) a egalat.

Germania, care venea după un eşec surprinzător cu Mexicul (0-1), a dominat partida din start, având o posesie a mingii covârşitoare, dar fără a crea pericol în mod deosebit la poarta lui Olsen.

Germania este favorită la calificare acum, dar trebuie să învingă în ultimul meci Coreea de Sud. Mexicul are nevoie de un singur punct pentru a câştiga grupa, dar nu e sigură de calificarea în optimi.

Nationalmannschaft are de respectat şi un blazon care spune că nu a părăsit Cupa Mondială după faza grupelor în ultimii 80 de ani. Din 1938, Germania a trecut de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial. În precedentele sale şapte partide, Germania nu obţinuse decât o singură victorie, 2-1 în amicalul cu Arabia Saudită.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 27 iunie, Coreea de Sud – Germania şi Mexic – Suedia, la Ekaterinburg.

+0 -0
se încarcă...